El "Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana", del filòleg Joan Coromines, ja es pot consultar per internet

Ja es pot consultar en línia el diccionari etimològic de Joan Coromines

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i la Fundació Pere Coromines han presentat la digitalització de l'obra, els continguts de la qual ja es poden consultar o descarregar en línia
Redacció
TEMA:
Català

La ciutadania i els investigadors ja poden consultar en línia el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, del filòleg Joan Coromines.

Ho han anunciat aquest dimarts l'Oficina d'Onomàstica de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i la Fundació Pere Coromines, que han explicat que, a partir d'ara, qualsevol usuari pot buscar, veure o descarregar la informació que li interessi.

Aquesta digitalització de l'obra, que consta de 10 volums, permet consultar els articles originals en format PDF, ja que fins ara només era accessible en l'edició en paper. A més, es pot accedir a les entrades en ordre alfabètic i també amb cerques de la paraula completa o per segments.

La presidenta de l'IEC, Teresa Cabré, ha definit aquest diccionari, publicat entre 1980 i 1991, com "una obra incomparable, singular i que representa, juntament amb la de Pompeu Fabra i el 'Diccionari català-valencià-balear', la lexicografia de referència en llengua catalana".

El president de la Fundació Pere Coromines, Carles Duarte, ha destacat que Coromines va dedicar tota la seva vida a la defensa de la llengua a través de la seva obra i n'ha elogiat el valor.

"Políticament va assumir riscos personals per defensar els ideals de país."

ARXIVAT A:
Català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut