"Ja preparant les pròximes eleccions", l'últim lapsus de Rajoy?

Soraya Sáenz de Santamaría treu ferro al suposat lapsus de Rajoy: l'atribueix al cansament del president espanyol i diu que el govern i el PP no estan pensant en eleccions
Redacció Actualitzat

Mariano Rajoy va sorprendre tothom al sopar de Nadal del PP d'aquest dimecres al vespre quan es va acomiadar en el seu discurs amb una frase enigmàtica:

"Amics i amigues, moltíssimes gràcies a tots, fins d'aquí a molt poquet, i ja preparant les pròximes eleccions."

Aquest dijous, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha restat importància al suposat lapsus de Rajoy, En declaracions als passadissos del Congrés, Sáenz de Santamaría ha explicat que, "amb tot el ritme de sopars que portem, estem tots bastant cansats i a aquestes hores de la nit el cap no està tan viu com a les nou del matí". I ha afegit: "No estem en això [les eleccions], i imagino que el que et traeix és el cansament perquè portem una setmana que entre els sopars que organitzen els mitjans i altres estem tot el dia sopant, i el cap [de Rajoy] és més d'esmorzar que de sopar."

El portaveu dels populars a la cambra baixa, Rafael Hernando, ha assenyalat que la frase de Rajoy havia estat "un recurs nadalenc". Ha vinculat la continuïtat de la legislatura a l'aprovació dels pressupostos: "No dependrà de nosaltres, tenim la situació parlamentària que tenim i dependrà que alguns vulguin col·laborar i ajudar a tenir uns pressupostos o no, i espero que la gent sigui sensata i ara al Nadal reflexioni."

Però des de Podem, el número dos, Íñigo Errejón, s'ha pres seriosament les paraules del president espanyol: "No sé si és una forma de fer xantatge als que en lloc de socis semblen més aviat ostatges. Els obliga a aprovar tot el que ell vulgui perquè si no els amenaça d'anar a eleccions. Crec que haurien de plantar-se. Nosaltres avui ho farem."

Una opinió que contrasta amb la del líder de la seva formació, Pablo Iglesias, que ha dit que no creu que Rajoy vulgui convocar eleccions perquè té "bons suports" del PSOE i C's per mantenir-se en la seva posició i mirar de tenir "una legislatura llarga". "Coneixent el personatge, crec que a Rajoy no li agrada avançar eleccions."

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut