Ja són 300 els immigrants desapareguts al canal de Sicília després de naufragar

Les tres embarcacions on navegaven van naufragar dilluns passat prop de Lampedusa per les fortes onades
Redacció Actualitzat

Uns 300 immigrants, segons ACNUR, podrien haver mort al canal de Sicília després que les tres embarcacions on navegaven naufraguessin dilluns passat prop de Lampedusa. Les tres llanxes pneumàtiques van sortir dissabte d'algun punt de les costes de Líbia i, en travessar el canal de Sicília, dues van ser engolides per les onades i els 300 immigrants van desaparèixer, segons informa una portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

Tots els detalls els han donat els nou únics supervivents d'aquest naufragi, rescatats aquest dimecres pels guardacostes italians. En arribar a port, els supervivents també han explicat que ells i la majoria dels seus companys de travessa són de Mali i el Senegal.

Aquest dimarts els guardacostes van aconseguir fer arribar a port sans i estalvis el grup que anava a la tercera embarcació. D'aquests, set havien mort durant el naufragi i vint-i-dos van morir de fred un cop rescatats, durant el trajecte en llanxa cap a Lampedusa. Els metges que els atenien van dir que si hagués estat vigent l'"operació Mare Nostrum", suspesa per falta d'ajudes europees, aquestes morts per hipotèrmia s'haurien pogut evitar.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut