El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, atenent els mitjans de comunicació a prop del Tribunal Suprem, a Mad…
Jaume Asens, atenent els mitjans de comunicació a Madrid, el 26 de febrer de 2019

Jaume Asens, proclamat candidat de Catalunya en Comú per a les generals del 28A

Jaume Asens, Aina Vidal i Gerardo Pisarello han explicat que el grup treballarà per la posada en llibertat "dels presos i les preses polítiques i per un referèndum pactat"

RedaccióActualitzat

Jaume Asens, el fins ara tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, serà el cap de llista de Catalunya en Comú per la circumscripció de la capital catalana a les eleccions generals del proper 28 d'abril. La número dos de la llista serà Aina Vidal, diputada al Congrés, i el tres Gerardo Pisarello, el també tinent d'alcalde del consistori barceloní.

Els deus primers membres de la seva llista, que s'ha d'acabar de tancar amb Podem, han reivindicat el llegat municipalista de les anomenades "ciutats del canvi" per enfortir l'estat del benestar i lluitar contra els grans lobbys, i han demanat als independentistes que no bloquegin aquestes reformes. 

Per Tarragona encapçalaran la llista Fèlix Alonso i Àngels Pérez. Per Girona seran Joan Luengo i Maria Monge. I per Lleida Jaume Moya i Imma Perera.

Pel que fa a la candidatura al Senat, encapçalen la llista Joan Comorera per Barcelona, Carles Fuxet per Tarragona, Marta Domènech per Girona i Mercè Agustí per Lleida.


L'"antídot a l'extrema dreta"

Catalunya en Comú es presenta al Congrés amb la intenció de frenar l'extrema dreta i l'Ibex 35 i buscar el diàleg. S'han presentat com l'"antídot a l'extrema dreta" i els "avaladors" dels valors republicans, l'ecologisme i el feminisme. 

Des de la formació indiquen que la candidatura representa la "diversitat" de l'espai dels Comuns i que aposta per una "reforma plurinacional" d'Espanya. També afirmen que el grup treballarà per "construir ponts de diàleg" i aliances amb la resta d'esquerres i "forces de canvi" de l'Estat, així com per la posada en llibertat "dels i les preses polítiques i per un referèndum pactat".

 

 


Missatges al PSC, PDeCAT i ERC

Als socialistes, els ha demanat que no pactin amb Ciutadans. També ha dit, que el PSC ha de recuperar l'esperit de fa 15 anys quan "defensava, com el que més, el dret a decidir".

També ha tingut missatges pel PDeCAT i Esquerra Republicana. Els ha remarcat que és el "temps del diàleg", els demana que obrin negociacions sense condicions i els ha recordat que els comuns hi seran per "defensar un referèndum pactat i reconegut internacionalment". 

"És el temps del diàleg. Ja n'hi ha prou del temps de 'nosaltres sols', dels 'cops de pit'... Ja n'hi ha prou del tacticisme compulsiu."

 


La candidatura s'havia d'escollir per primàries del 12 al 14 de maig, però la formació indica que en presentar-se només una llista es ratificarà a les assemblees territorials que es fan el proper cap de setmana. En aquestes trobades també es ratificaran les condicions per repetir la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi. En cas afirmatiu, la llista de Catalunya en Comú s'unificarà amb els candidats escollits per primàries per Podem per configurar una única candidatura.

ARXIVAT A:
En comúEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut