Javier Cercas, en una imatge del 2017
Javier Cercas, en una imatge del 2017
Barcelona

Javier Cercas guanya el Planeta amb una novel·la protagonitzada per un mosso d'esquadra

"Terra Alta" parla d'un heroi dels atemptats jihadistes a Cambrils el 2017

Actualitzat

L'escriptor català Javier Cercas ha guanyat el 68è Premi Planeta de Novel·la per la novel·la policíaca "Terra Alta".

Cercas s'havia presentat amb el pseudònim de Melchor Marín i l'obra amb el títol "Cristales rotos".

Precisament, la novel·la guanyadora està protagonitzada per un exdelinqüent convicte i actual mosso d'Esquadra a Gandesa, heroi dels atemptats jihadistes de Cambrils el 2017.

El personatge s'enfronta a la resolució d'un triple assassinat, una investigació per la qual haurà de pagar un preu molt alt.

"Intenta ser una reflexió sobre alguns assumptes que m'interessen i que per desgràcia estan de moda: el valor i el sentit de la llei, la possibilitat de la justícia, la legitimitat de la venjança... Vol ser una epopeia d'un home a la recerca del seu lloc en el món."

Javier Cercas va néixer a Ibahernando, a Càceres, el 1962. Des de petit ha viscut a Girona. És llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona.

El 1987 va obtenir una plaça com a lector d'espanyol a la Universitat d'Illinois.

Des del 1989 és professor de literatura espanyola a la Universitat de Girona.

 

Aquesta és la primera vegada, ha dit, que ha presentat una obra seva a un premi literari. El Planeta és el més ben dotat a Espanya amb 601.000 euros.

Altres obres de l'autor són "Soldats de Salamina", "Anatomia d'un instant" o "El monarca de les ombres". Se l'ha traduït a més de trenta idiomes en més de vint països.

El finalista del Premi Planeta ha estat Manuel Vilas, que es va presentar amb el pseudònim de Viveca Lindfors, per la novel·la "Alegría", amb el títol fictici "Tal como éramos".

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut