Estat en què ha quedat una casa després de l'operació de l'exèrcit d'Israel, aquest dimecres a Jenín (Reuters)

Jenín, després de l'atac israelià: destrucció, dol i combatents venerats com a herois

TV3 ha entrat al camp de refugiats després de l'operació de l'exèrcit d'Israel, que admet que s'han escapat alguns milicians palestins que hi buscava, però ha enderrocat unes 300 cases

La retirada de l'exèrcit d'Israel del camp de refugiats de Jenín, a la Cisjordània ocupada, ha deixat aquest dimecres a la vista la devastació que hi ha causat.

Ha destruït del tot unes 300 cases i moltes més han quedat malmeses. L'electricitat hi tornarà a funcionar aviat perquè els operaris hi treballen a contrarellotge, però el subministrament d'aigua trigarà més.


Han fugit alguns dels milicians més buscats

L'exèrcit israelià ha detingut i interrogat unes 300 persones, i 30 se les ha endut, però ha admès que alguns dels milicians palestins més buscats, que són tractats com a herois per la població, han aconseguit fugir.

El primer que han fet els habitants de Jenín ha estat enterrar deu de les víctimes mortals de l'operació, enmig d'escridassades als representants de l'Autoritat Palestina.

Podeu veure com ha estat el dia després al camp de refugiats en aquest reportatge sobre el terreny de Roser Oliver:

 

Milicià d'Al-Fatah durant el funeral d'una víctima mortal de l'operació de l'exèrcit d'Israel, aquest dimecres a Jenín (Reuters)
Gentada aplegada pel funeral d'una víctima mortal de l'operació de l'exèrcit d'Israel, aquest dimecres a Jenín (Reuters)
ARXIVAT A:
CisjordàniaPalestinaIsrael
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut