Jéssica Albiach seguirà com a líder dels Comuns al Parlament (EFE/Quique Garcia)

Jéssica Albiach deixarà de ser la coordinadora nacional dels Comuns

La líder dels Comuns, Jéssica Albiach, ha explicat aquest dilluns que no es presentarà a la reelecció com a coordinadora del partit però seguirà liderant el grup parlamentari
Redacció
TEMA:
Comuns

Jéssica Albiach ha explicat aquest dilluns que no es presentarà a la reelecció com a coordinadora nacional a l'assemblea que el partit celebrarà els dies 16 i 17 de novembre.

D'aquesta manera, Albiach deixarà el lideratge del partit, que fins ara compartia amb Candela López i Ada Colau, que també va anunciar que deixava el càrrec.

En una entrevista al "Cafè d'idees", de Televisió Espanyola, Jéssica Albiach ha informat que Gemma Tarafa, regidora a l'Ajuntament de Barcelona, serà qui la substituirà; mentre que Candela López seguirà al càrrec.
 

"És un projecte col·lectiu, i per això crec que és molt important que persones diverses estiguin en diversos llocs."


Albiach sí que seguirà al capdavant del grup dels Comuns al Parlament amb la intenció que hi hagi una "coralitat de lideratges".

En aquest sentit, tant ella com l'actual ministre de Cultura, Ernest Urtasun, passaran a ser responsables institucionals del partit, un càrrec de nova creació.
 

Ada Colau tampoc seguirà

Ada Colau va anunciar al setembre que deixaria la coordinació del partit, així com el seu lloc com a regidora a l'Ajuntament de Barcelona.

Colau va explicar aleshores que es tractava d'"un canvi d'etapa necessari després de 10 anys", i que tenia la intenció de vincular-se més a la Fundació Sentit Comú, un think tank de reflexió ideològica impulsat per Barcelona en Comú i Catalunya en Comú a finals de l'any 2021.

Colau, per la seva banda, va deixar oberta la porta a presentar-se de nou a les eleccions a l'alcaldia de Barcelona.

ARXIVAT A:
Comuns Ada Colau Jéssica Albiach
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut