Aquesta situació ha generat un gran debat sobre què poden fer o no les persones que ocupen alts càrrecs i sobre el seu dret a la intimitat
Aquesta situació ha generat un gran debat sobre què poden fer o no les persones que ocupen alts càrrecs i sobre el seu dret a la intimitat (EFE)

"Jo també ballo": la xarxa s'omple de vídeos en suport a la primera ministra finlandesa

Dones de Finlàndia han inundat les xarxes per solidaritzar-se amb Sanna Marin, a qui han sotmès a un test de drogues per les imatges d'una festa amb amics

Redacció/AgènciesActualitzat

Després de l'escàndol els últims dies a Finlàndia, generat després que la primera ministra, Sanna Marin, fos gravada i jutjada per estar present en una festa, dones del país nòrdic han obert una campanya a les xarxes socials per donar-li suport.

"Solidarity with Sanna" (Solidaritat amb Sanna) és el lema de la campanya, que consisteix en la difusió de vídeos de finlandeses que es mostren ballant i divertint-se en diferents actes socials.

La iniciativa, que va començar a Twitter, però que després va arribar també a TikTok i Instagram, va omplir de publicacions les diferents plataformes.

La campanya ha superat les fronteres finlandeses i s'ha estès arreu del món: Austràlia, França, el Canadà i Itàlia, entre altres països.

Les publicacions donen un missatge de suport a les dones polítiques acompanyat d'un vídeo o imatge de festa o ballant, com aquests de la política australiana Fiona Patten o el de la política francesa Mélanie Vogel.

"Això és fastigós. Les dones no poden divertir-se! Això m'ofèn molt. On són els seus marits?"

Aquest fet ha provocat grans quantitats de missatges antimasclistes i les dones finlandeses i d'arreu del món s'han posicionat a la banda de la política acusada.

Què ha passat amb Marin?

Amb 36 anys, Sanna Marin és una jove política millennial i primera ministra de Finlàndia. La recent filtració d'un vídeo en què apareix en una festa privada, cantant i ballant amb el seu grup d'amics, ha desencadenat la polèmica.

Les crítiques al vídeo de la primera ministra al·leguen que, a causa d'alguns comentaris que se senten en el vídeo, es podria pensar que va consumir cocaïna, però Marin va declarar amb contundència i seguretat que durant aquesta reunió entre amics només havia consumit alcohol. Davant la incertesa li van fer un test de drogues i el resultat ha estat negatiu.

A Twitter, una usuària ha fet aquest comentari, en què expressa que no entén com li van poder fer un test, cosa que no ha vist mai que es faci a homes polítics:

 

ARXIVAT A:
Masclisme FinlàndiaXarxes socials Viral
Anar al contingut