Joan Carles I amb el rei saudita
Joan Carles I amb el rei saudita (ccma)

Joan Carles I hauria encarregat crear una estructura per amagar les comissions saudites

L'advocat Dante Canónica ha declarat davant la Fiscalia suïssa que el rei emèrit hauria donat després els diners a Corinna Larsen perquè tenia por que es descobrís la donació

Actualitzat

Joan Carles de Borbó hauria encarregat als seus testaferros la creació d'una estructura financera per gestionar els 100 milions de dòlars de comissions il·legals rebuts de l'Aràbia Saudita per l'adjudicació de l'AVE a la Meca.

Així ho hauria explicat un dels seus advocats, Dante Canónica, en la declaració davant del fiscal suís que investiga els comptes vinculats al monarca en aquell país.

El fiscal de Ginebra, Ives Bertossa, sospita que Joan Carles I va amagar prop de 100 milions de dòlars a Suïssa que podrien provenir del pagament de comissions per l'AVE a la Meca el 2011, encara que es va licitar el 2009, segons han informat a l'agència EFE els responsables del projecte, després de la informació publicada pel diari "El Español".

Canónica va assegurar que la Fundació Lucum, amb què es va canalitzar aquesta donació, es va crear a la residència oficial del rei emèrit.

També parla dels viatges que el gestor de comptes a Suïssa Arturo Fasana va fer a Washington i a Basilea després que Joan Carles facilités les "coordenades" de l'aleshores ambaixador saudita als Estats Units com a intermediari en la transferència dels 100 milions de dòlars.

L'advocat Canónica va dir en la seva declaració que va conèixer Joan Carles I a finals del 2007 o principis del 2008 "amb Arturo Fasana al palau de la Zarzuela", i després es va reunir diverses vegades més amb ell.

El testaferro també hauria assegurat en la seva declaració que el rei va donar la majoria dels diners a la seva amant, Corinna Larsen, perquè tenia por que es descobrís que els tenia dipositats a Suïssa.
 

La declaració formaria part dels documents que la Fiscalia suïssa ha enviat a l'espanyola perquè investigui Joan Carles de Borbó.

ARXIVAT A:
MonarquiaCasa Reial espanyola
Anar al contingut