Joan Gaspart dimitirà aquesta mateixa tarda juntament amb Sixte Cambra
Segons ha pogut saber TV3, Joan Gaspart dimitirà aquesta tarda en la junta extraordinària de la directiva, juntament amb Sixte Cambra. El directiu Fèlix Millet ja ha presentat per escrit la seva dimissió i, en principi, Enric Reyna seria president només fins dilluns, ja que aquell dia dimitirien la resta dels directius. Es confirma també que no hi hauria assemblea de compromissaris l'1 de març i que el club el dirigirà una gestora fins que acabi la temporada. El motiu de la precipitada dimissió de Gaspart són les pressions que rep de la seva família, preocupada per la seva salut, i d'Enric Reyna, que en principi ha de ser el seu substitut a la presidència.
Actualitzat
Demà s'ha de publicar a la premsa la convocatòria d'assemblea de compromissaris del Barça. Són els quinze dies reglamentaris abans que es faci. En aquesta assemblea, Gaspart tenia previst dimitir. Però l'encara president rep pressions perquè plegui avui i avanci la convocatòria d'eleccions. Així evitaria la interinitat de la junta.
No tindria cap sentit que Gaspart plegués després de demà i abans de l'1 de març. L'assemblea s'hauria de fer igual i no es guanyaria temps.
Gaspart pot dimitir tot sol o acompanyat de membres de la seva junta. Si plega acompanyat, es farà una gestora encapçalada per Joan Traité i les eleccions quedaran convocades immediatament. Amb la de Gaspart, hi hauria d'haver un 50% de dimissions. No està clar si en aquest percentatge s'inclouen ja els directius que han plegat fins ara. Gaspart els va buscar recanvis, però alguns encara no han estat ratificats pels socis. No hi ha acord si aquests poden considerar-se com a directius o no ho són encara legalment.
Si Gaspart dimiteix sol Reyna passaria a ser president en funcions, però ell i la junta podrien quedar-se. Fins i tot podrien esgotar els dos anys que queden de mandat. Però van pactar dijous passat que també marxarien i es convocarien eleccions.
La convocatòria electoral té uns passos irenunciables que duren uns quaranta dies: designació de la taula, constitució, exposició del cens, reclamacions, proclamacions, campanya i votacions. La junta manté que un període electoral podria desestabilitzar l'equip. Per això, s'estima més retardar-lo fins que l'equip hagi resolt, en qualsevol sentit, la temporada.
Si les eleccions es convoquessin el mateix 1 de març, el dia de l'assemblea, les votacions podrien ser cap al 10 d'abril. Si el Barça quedés eliminat de la Lliga de Campions a quarts de final aleshores les eleccions serien a primers de juny. Si el Barça cau en semifinals les eleccions serien per Sant Joan, i si el Barça juga la final les eleccions serien a principis de juliol.
Finalment, si la directiva espera a acabar també la Lliga, les eleccions s'haurien de fer a principis d'agost. Com que es considera un mes inhàbil, es passarien a principis de setembre. Un sector de la junta creu que així podrien presentar els balanços econòmics. Però la temporada que ve estaria en dansa i l'oposició veu incongruent que algú presideixi una campanya que no ha pogut planificar.