Johnson & Johnson sabia que els seu talc tenia amiant des de 1971

La companyia va caure a la borsa un 10% aquest divendres després de saber-se el continguts dels informes
Redacció Actualitzat

Johnson & Johnson cau a borsa després que s'ha sabut que la companyia feia dècades que sabia que el seu talc per a nens tenia amiant. 

Al juliol va ser condemnada a indemnitzar 22 dones que havien denunciat que l'ús de les seves pólvores de talc els havia provocat càncer d'ovaris per l'amiant del talc.

Ho ha explicat Reuters després de tenir accés a diversos informes interns i documents confidencials de l'empresa que confirmen que la multinacional ho sabia des de 1971. 

 

Després de saber-se la notícia, la companyia va caure un 10% en borsa, fet que els ha suposat una pèrdua d'uns 40.000 milions de dòlars. Els inversors estan molt preocupats perquè l'impacte del que diuen els informes pot suposar una allau de demandes milionàries relacionades amb el talc. 

La companyia assegura que "qualsevol suggeriment que Johnson & Johnson sabia aquesta informació sobre la seguretat del talc és fals".

El vicepresident de relacions amb els mitjans de Johnson & Johnson, Ernie Knewitz, ha explicat que hi ha milers de proves que confirmen que el seu talc no conté amiant:

"Tot això és un intent calculat de distreure's del fet que milers de proves independents demostren que el nostre talc no conté amiant o causa càncer."

Johnson & Johnson, l'any 1976, va assegurar a l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units que no s'havia detectat amiant en cap mostra del talc produït entre desembre de 1972 i octubre de 1973, en canvi en almenys tres proves de tres laboratoris diferents, segons les informacions de Reutersentre 1972 i 1975 havien trobat amiant al seu talc. 

 

Demandes milionàries

El passat mes de juliol, un jurat dels Estats Units va condemnar la multinacional a indemnitzar amb 4.690 milions de dòlars (4.030 milions d'euros) 22 dones que havien denunciat que l'ús de pólvores de talc d'aquesta marca els havia provocat càncer d'ovaris. La denúncia afirmava que les pólvores de talc contenien amiant.

L'agost del 2017, l'empresa ja va ser condemnada a indemnitzar una dona amb 417 milions de dòlars pel mateix motiu. Però Johnson & Johnson va aconseguir que aquell veredicte fos anul·lat.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut