Jordi Puigneró: "Governar des d'un altre país és legal i possible"

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital assegura que llei 13/2008 del Parlament que regula el funcionament de la presidència de la Generalitat en l'article 35 ho permet
Actualitzat
TEMA:
Investidura

Més enllà de la investidura de Carles Puigdemont un altre debat és de si Carles Puigdemont podria governar des d'un altre país, en cas que no pogués tornar a Catalunya malgrat ser nomenat president. Segons el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, això és completament legal i possible. En una entrevista al programa "Més 324", de TV3, Puigneró ha assegurat que està previst a la llei.

"La investidura ni està especificada ni està prohibida, al reglament del Parlament, i per tant queda a la interpretació de la mesa i del president del Parlament. Però el que sí que està clar és que, superada la investidura, un govern que utilitzi mitjans telemàtics és possible i està previst en una llei, i per tant és absolutament legal."

Puigneró ha citat la llei del Parlament que ho recull. Es tracta de la llei 13/2008, aprovada pel govern del tripartit, que regula el funcionament de la presidència del govern de la Generalitat que a l'article 35 diu:

"El govern i els òrgans d'assistència i suport del govern poden utilitzar per al compliment de llurs funcions xarxes de comunicació o qualsevol altre mitjà telemàtic, sempre que s'hagin establert mecanismes que permetin garantir la identitat de les persones que emeten i reben les comunicacions i permetin garantir l'autenticitat dels missatges, les informacions i les manifestacions transmeses, tant verbalment com per escrit."

ARXIVAT A:
Investidura Eleccions 21D Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut