Jordi Pujol, en una imatge de l'octubre del 2018

Jordi Pujol rep l'alta hospitalària i farà rehabilitació motora i del llenguatge a casa

L'expresident de la Generalitat estava ingressat a l'Hospital de Sant Pau des de dilluns, quan se'l va haver d'operar d'urgència per un ictus greu

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha rebut aquest dissabte l'alta hospitalària després d'haver estat hospitalitzat per un ictus, segons ha pogut confirmar TV3.

Pujol, de 92 anys, ha estat ingressat tota aquesta setmana a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on el van intervenir d'urgència dilluns al vespre per un ictus greu. Els metges li van fer un tractament endovascular per eliminar una obstrucció d'una artèria cerebral i des de llavors havia quedat en observació a la unitat d'ictus.

Els metges havien descartat que es temés per la vida de l'expresident, però apuntaven que calia esperar per veure si hi havia seqüeles.

Aquest dimecres es va confirmar que Jordi Pujol té una lesió cerebral a causa de l'ictus. En concret, una lesió a la regió temporal esquerra, segons va determinar la prova d'imatge cerebral que se li va practicar.

L'evolució des de dimecres, però, ha estat favorable i el seu estat clínic ha millorat, fins al punt que aquest dissabte a les deu del matí els metges han confirmat que podia marxar a casa.


Rehabilitació motora i del llenguatge

En el comunicat d'aquest dissabte de l'Hospital de Sant Pau, els metges asseguren: "Donada la bona evolució del seu estat neurològic l'equip mèdic ha decidit donar l'alta hospitalària al domicili, on continuarà la rehabilitació del llenguatge i motora".

També expliquen que l'expresident ha presentat en les últimes 48 hores una bona evolució del seu estat neurològic, i que "persisteixen a l'alta alguns dèficits del llenguatge".

En aquest sentit, l'equip mèdic preveu una bona evolució en les pròximes setmanes. Pujol seguirà controls ambulatoris a les consultes de Neurologia de l'Hospital de Sant Pau per valorar la seva evolució.

 

ARXIVAT A:
Jordi Pujol
Anar al contingut