Jordi Sànchez demana al Suprem poder sortir de la presó per reunir-se amb el rei
JxCat envia un escrit al Congrés per informar que el seu candidat per a la ronda de contactes amb el monarca és Sànchez
La defensa de Jordi Sànchez, suspès de les seves funcions com a parlamentari, ha presentat un escrit al Tribunal Suprem en què demana poder sortir de la presó per anar a la ronda de consultes amb el rei.
La petició arriba a instàncies de la seva formació, Junts per Catalunya, que paral·lelament ha enviat un altre escrit al Congrés per informar que el seu candidat per fer aquest tràmit és Sànchez.
En l'escrit al Suprem, Jordi Pina, el seu advocat, fa referència a la Constitució, que estableix que l'obligació del rei és procedir a "consultar els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària". En aquest sentit, Junts per Catalunya afirma que ha designat Sànchez "com no podria ser d'una altra manera, en la mesura que va ser el cap de llista d'aquest grup polític en les passades eleccions".
"Estableix l'article 99 de la Constitució l'obligació a sa majestat el rei de procedir a 'consultar els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària' com a pas previ per proposar un candidat a la presidència del govern.
Els serveis de la càmera han demanat al grup polític de Junts per Catalunya que designi el corresponent candidat per facilitar l'obligada consulta. El grup Junts per Catalunya ha designat el senyor Jordi Sànchez Picanyol, com no podria ser d'una altra manera, en la mesura que va ser el cap de llista d'aquest grup polític en les passades eleccions del 28 d'abril".
I d'acord amb això sol·licita a la sala "la concessió d'un permís extraordinari" perquè pugui acudir a la consulta per "l'excepcionalitat del moment en què aquesta consulta ha de celebrar-se".
"Demanem la concessió d'un permís extraordinari per al meu representat perquè pugui acudir a la consulta establerta en l'article 99 de la Constitució espanyola. La inqüestionable exigència d''importants i comprovats motius' que estableixen els citats preceptes i que es reprodueix en aquest cas ve acompanyada de 'l'excepcionalitat del moment en què aquesta consulta ha de celebrar-se, que no és un altre que els prolegòmens que la Constitució preveu per procedir al tan rellevant moment constitucional que significa la investidura d'un president de govern'."
Fa uns dies el mateix Sànchez va reivindicar a Twitter el seu dret a formar part d'aquesta ronda de consultes amb Felip VI:
Per respecte a les regles del joc democràtic i a la ciutadania no hi ha motiu per excloure'm. Hi aniré sense ressentiment ni retrets, malgrat els quasi 600 dies de presó. Hi aniré per oferir diàleg a partir del que defensem: l'autodeterminació i la República. https://t.co/GYW5xQetvU
Jordi Sànchez (@jordialapreso) May 23, 2019
La decisió sobre si l'inclou o no en la llista de la ronda de contactes depèn ara de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.
- ARXIVAT A:
- Judici procésEleccions 28A