Jordi Sànchez destaca "la feblesa del relat" de Millo i Pérez de los Cobos

El líder de la Crida creu que cal "crear de nou un espai de diàleg amb l'autodeterminació com a referència després del 28A"
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

A l'espera que la militància de la Crida ratifiqui Jordi Sànchez per encapçalar la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles del 28 d'abril, es publica la seva primera entrevista des que va declarar en el judici del procés.

 

En una entrevista a l'ANC, Sànchez es mostra satisfet amb el que va declarar i com ho va fer i està convençut que l'absolució és l'única sortida justa:

"No tinc res ni a callar ni ha amagar. La nostra gent i en general la ciutadania té tot el dret a escoltar-nos. No només a fer una declaració política sinó també confrontant-nos amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per demostrar que la seva és una acusació política farcida de falsedats i relats inventats i interessats."

 

 

A més, defensa el seu retret per no haver acceptat el testimoni de Cosidó pels whatsapps sobre Marchena:

 

"Els magistrats saben que tinc tota la raó i que el comentari era plenament pertinent processalment tot i que per algú fos impertinent. Segur que més d'un li va semblar malament. Probablement en Marchena no és d'aquest grup. No mesuraré les meves paraules en funció de si ho interpreten bé o malament. La llibertat d'expressió no me la limitaran."

 

El líder de la Crida assegura que cal treballar per desmuntar les acusasions de violència i confia que en la fase documental del judici hi hagi proves que desmuntin els relats que parlen de violència:

"Ara toca treballar per exigir l'absolució i denunciar que l'autodeterminació no és delicte. Aquests han de ser els eixos de les mobilitzacions ciutadanes, com la gran manifestació que el 16 de març es farà a Madrid. Des de les defenses i els encausats hem de treballar per despullar l'Estat i denunciar les acusacions de violència que ens llencen. Com hem fet des del primer dia; sense por, parlant clar i deixant sobre la taula del Tribunal la denúncia de totes les vulneracions de drets fonamentals que aquest judici comporta."

Sànchez és molt crític amb les declaracions de l'exdelegat del govern Enric Millo i els caps de les forces de seguretat de l'Estat:

"El pas dels testimonis citats per la Fiscalia ha posat de relleu la feblesa del seu relat sobre la violència. Millo, Pérez de los Cobos i el secretari de l'Interior varen ser tan rics en adjectius com inconcrets i abstractes en l'explicació de fets concrets. Van fer una declaració políticament estudiada per impactar en l'opinió pública espanyola. Necessitaven reconduir la situació després de la gran derrota de les dues primeres setmanes. Una declaració tan genèrica i abstracta impedeix que pugui ser refutada."

A través del seu compte de Twitter s'ha dirigit a Pérez de los Cobos amb unes imatges de l '1-O:

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

 

En relació amb el relat que ha fet aquesta setmana la secretària del jutjat 13 del que va passar el 20S a la seu del Departament d'Economia, Sànchez assegura que "guarda un mal record del que va passar":

"Els seus records no s'adiuen ni amb els fets que va detallar ni amb els que ella va tenir la sensació que passaven. En el seu moment processal tot això quedarà clar. No tinc dubtes que entre les seves paraules i les imatges de les càmeres de seguretat de l'edifici el Tribunal no dubtarà a qui creure. En tot cas, d'aquell edifici va entrar i va sortir durant tot el dia centenars de persones, totes elles autoritzades per la Guàrdia Civil, i ningú va patir ni un cop per part dels milers de ciutadans que es manifestaven a l'exterior."

 

Sànchez considera que no ha quedat acreditat el "tumult" i la "massa de gent" i afegeix que la sedició s'ha de demostrar amb fets:

"No crec que s'hagi acreditat. L'única cosa que crec que ahir es va acreditar és que aquesta senyora guarda un mal record, molt mal record, del 20S. Ho respecto, els sentiments de por són molt personals. No faig broma. Però les percepcions no tenen perquè coincidir amb els fets. I la sedició s'ha d'acreditar amb fets, no amb percepcions."

 

La Crida a les eleccions 28A

Sànchez es mostra partidari de tornar a crear un espai de diàleg que busqui la solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya. A més, rebuja anar al Congrés per bloquejar la política espanyola i es mostra partidari de buscar solucions activament.

"Els partits independentistes han d'intentar de nou crear un espai de diàleg que busqui la solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya. I l'autodeterminació com a referència i un referèndum com instrument democràtic són les portes que ens obriran la solució."

Preguntat sobre el possible pacte entre dretes amb Vox i si això pot empitjorar la situació dels presos, Sànchez creu que no passarà:

"Si Vox, el PP i Cs arriben al govern qui patirà un empitjorament serà tota la ciutadania. Però això no passarà."

Sànchez considera que un dels seus errors més grans dels independentistes va ser "el de condicionar diverses vegades i públicament el fet de seure a parlar de pressupostos a l'actitud que la Fiscalia mantingués amb els presos".

"Sí, s'han comès errors. Els ha fet Pedro Sànchez i també nosaltres. En el nostre cas un dels més gruixuts va ser el de condicionar diverses vegades i públicament el fet de seure a parlar de pressupostos a l'actitud que la Fiscalia mantingués amb els presos, com les intervencions que tant Tardà com Rufián han fet diverses vegades en el ple del Congrés."

El líder de la Crida també rebutja anar al Congrés per bloquejar la política espanyola i es mostra partidari de buscar solucions activament.

ARXIVAT A:
Judici procés Crida Nacional per la República Jordi Sànchez
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut