Jordi Sànchez, escollit per Puigdemont per ser el secretari general de Junts
Jordi Sànchez, escollit per Puigdemont per ser el secretari general de Junts (ACN/Blanca Blay)

Jordi Sànchez surt de la presó en el seu primer permís en 831 dies

L'expresident de l'ANC ja ha complert un quart de la condemna de 9 anys i tindrà el seu primer permís penitenciari de 48 hores

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez ha sortit aquest dissabte a la tarda de la presó de Lledoners. L'expresident de l'ANC i candidat de Junts per Catalunya a les eleccions al Congrés és el primer cop que surt de la presó amb un permís penitenciari. Hi va ingressar el 16 d'octubre del 2017, fa 831 dies, dos anys i 3 mesos.

Sànchez ha sortit poc abans de dos quarts de cinc de la tarda. És el segon dels presos independentistes que surt amb un permís, després que Jordi Cuixart sortís també aquest mes de gener.

Sànchez ha sortit somrient i aixecant el dit polze, acompanyat de la seva parella i una de les seves filles.

 

Jordi Sànchez saluda els presents en la sortida de la presó de Lledoners
Jordi Sànchez saluda els presents en la sortida de la presó de Lledoners (ACN/Blanca Blay)

El permís de Sànchez és de 48 hores. Dilluns haurà de tornar a la presó. Jordi Sànchez no té previst cap acte públic en aquestes hores.

En sortir de la presó, el seu compte de Twitter ha publicat un tuit reclamant l'amnistia:

 

El permís de dos dies va ser proposat per la junta de tractament del centre penitenciari el 14 de gener i el Servei de Classificació de la Conselleria de Justícia el va aprovar l'endemà.

L'expresident de l'ANC ja ha complert un quart de la condemna de 9 anys per sedició que li va imposar el Tribunal Suprem en el judici del procés. Sànchez va ser classificat en segon grau penitenciari, com la resta dels presos polítics. El segon règim penitenciari permet que els presos puguin tenir 36 dies l'any de permisos de sortida després d'haver complert una quarta part de la pena.

 

 

ARXIVAT A:
Jordi SànchezProcés catalàJudici procés
Anar al contingut