La víctima de la violació múltiple de Manresa declara que es va sentir intimidada
Concentració de suport a la víctima d'una violació múltiple a Manresa (CCMA/Nati Adell)

La víctima de la violació múltiple de Manresa declara que es va sentir intimidada

Assegura que alguns dels acusats tenien armes i sospita que la van drogar amb la beguda

Juli RodésActualitzat

Tercera sessió del judici per la violació múltiple d'una noia de 14 anys que s'hauria comès a Manresa el 26 d'octubre de 2016 durant una festa en una fàbrica abandonada.

Aquest dilluns ha declarat la víctima, que actualment té 17 anys. Ho ha fet darrere d'una mampara, per evitar el contacte visual amb els acusats, i acompanyada per una psicòloga en tot moment.

Durant la seva declaració, la noia ha explicat que va passar por i es va sentir intimidada perquè havia vist que alguns dels acusats duien armes. No recorda els fets amb exactitud, però sí que té "flaixos". Per exemple, que el principal acusat, a qui coneixia i amb qui tenia confiança, primer la va obligar a fer una doble fel·lació, i que, més tard, algun dels altres acusats va mantenir relacions amb ella contra la seva voluntat i mentrestant altres homes, lluny d'ajudar-la, es masturbaven.

Ha acusat directament tres dels suposats agressors, als quals ha pogut identificar. La menor ha estat sotmesa a un dur interrogatori per part de la defensa, que ha intentat fer-la caure en contradiccions.

 

Exterior del lloc on es va fer la festa durant la qual hauria tingut lloc la violació múltiple d'una menor (ACN/Gemma Aleman)

 

Ha explicat que a la festa havia consumit alcohol, però que sospita que la van drogar. Una amiga seva també pensa que quan preparaven les begudes, els acusats hi van afegir alguna substància per poder-la agredir. És aquesta amiga qui, l'endemà al matí, va explicar-li que sis dels ara acusats l'havien violada.

Els fets exposats per la víctima durant la seva declaració en el judici coincideixen amb els que ja havia explicat davant dels Mossos i als forenses durant la instrucció del cas.

La menor també ha explicat que arran dels fets denunciats ha necessitat atenció psicològica. Ha rebut tractament a la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada en atenció a les víctimes de la violència masclista.


"No podia fer res per fugir"

L'amiga de la víctima, que en el moment dels fets era menor, també ha declarat aquest dilluns. Ha assegurat que la va voler ajudar, però un dels acusats la va amenaçar posant-li una pistola a la boca. Aquest noi, però, no li va fer res més perquè el principal acusat va dir als altres que a ella no la toquessin.

També ha afirmat que va ser el principal acusat qui més tard va demanar-li ajuda per treure la víctima d'allà, perquè la situació se li havia escapat de les mans.

L'endemà, ha afegit, aquest mateix jove va amenaçar-la perquè no digués res. Assegura que, per aquest motiu, durant la instrucció va donar dues vegades fals testimoni; i que està molt espantada.

L'amiga de la víctima considera, a més, que, en el moment de les agressions, la menor no sabia ni on era ni tenia cap possibilitat de fugir d'allà.

La sessió d'aquest dimarts ha acabat passades les tres després d'escoltar dos testimonis més que eren a la festa. El judici està previst que es reprengui divendres que ve.
 

Els acusats es van declarar innocents

El judici va començar dimarts passat a l'Audiència de Barcelona i el testimoni de la víctima es va haver d'ajornar a causa de la mort d'un familiar d'un advocat. Dijous passat, a la segona sessió, van declarar psicòlegs i psiquiatres que havien atès la menor.En la primera van declarar els set encausats, que van negar els fets.

La Fiscalia n'acusa sis del delicte d'abusos sexuals, però no d'agressió sexual, perquè la víctima no hauria oposat resistència. La defensa de la víctima, en canvi, sí que considera que hi va haver delicte d'agressió sexual. El setè processat no hauria participat en els fets, però n'hauria estat testimoni, per la qual cosa està acusat d'omissió d'auxili.

 

Arribada dels set acusats a l'Audiència de Barcelona, aquest dilluns

 

Per al principal acusat, la Fiscalia demana 19 anys i mig de presó. Per als altres cinc que haurien participat en els fets, entre 10 i 12 anys de presó. Per al setè, que no va auxiliar la víctima, una multa de més de 4.300 euros.


Mobilitzacions de suport

A l'exterior de l'Audiència de Barcelona s'hi ha fet una concentració de protesta, convocada pel Comitè de Vaga Feminista 8M, per mostrar el seu suport a la víctima. Una cinquantena de persones exhibien una pancarta en què es podia llegir "Prou d'agressions contra les dones' i cartells amb el missatge 'No és abús, és violació'.

Arreu d'Espanya diverses organitzacions feministes han organitzat més concentracions solidàries per aquest dilluns.

 

Pintada a l'exterior de la fàbrica abandonada on s'hauria comès la violació múltiple (ACN/Gemma Aleman)

 

Els fets que es jutgen van passar l'octubre de 2016 durant una festa de Halloween celebrada en una fàbrica abandonada de Manresa. El principal acusat, que coneixia la víctima, se l'hauria endut a un lloc apartat i l'hauria violada; després hauria animat els altres a fer-ho.

Els últims dies, a l'exterior del lloc dels fets hi han aparegut pintades que defensen que s'hi va produir una violació, un delicte d'agressió sexual, i no un delicte d'abusos.

La Fiscalia, que dona crèdit a la declaració que la menor va fer durant la instrucció, podria canviar l'acusació a delicte d'agressió sexual després d'escoltar el testimoni de la víctima i de l'amiga que la va alertar que l'havien violada sis nois.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut