Júlia Otero el 16 de desembre del 2019 (Wikimedia Commons/Blancclie)

Júlia Otero anuncia que té càncer: "Ara sí, ara sé exactament què se sent"

Se li va diagnosticar fa sis dies en una revisió rutinària i la tindrà allunyada de la ràdio "uns pocs mesos"
Laura Galan Actualitzat
TEMA:
Mitjans de comunicació

La periodista Júlia Otero, directora i presentadora del programa "Julia en la onda", ha anunciat aquest dilluns que té càncer. Ho ha dit en el seu programa de ràdio a Onda Cero, que ja fa uns dies que no compta amb la seva presència.

Ha explicat que dimarts passat en un control rutinari "va arribar la sorpresa". "En un raconet van aparèixer uns centímetres de cèl·lules egoistes, com les anomena el meu estimat professor López Otín", ha dit Otero. "M'encanta com ho explica i ho defineix": cèl·lules egoistes que no procuren el bé comú, sinó que se n'obliden i van per lliure".

"La paraula 'càncer' fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies."

Per sotmetre's a un tractament oncològic, ha indicat, estarà algunes setmanes allunyada dels micròfons. Però ha assegurat que "entre químio i químio", anirà a la ràdio "a donar una mica la tabarra", com li ha recomanat el seu oncòleg. "És el que penso fer. Així que amenaço de fer-ho així que pugui".
 

Otero ha dedicat paraules d'agraïment cap al seu equip, de qui ha destacat la professionalitat i la "categoria humana", i ha assegurat: "ara seré una oient més i no m'estic trobant a faltar."

"Hi ha milers de persones que deuen estar passant el mateix, alguns, fins i tot, em deuen estar escoltant en aquest mateix moment. Que sàpiguen que ara sí, ara sé exactament què se sent."

Ha admès que assimilar la notícia "no és fàcil". "Però aquí estem. Les coses s'han d'anomenar pel seu nom", afegeix.

Júlia Otero s'ha acomiadat amb un petó a tothom i ha recordat que l'afecte i la bondat "són sempre el millor pronòstic".

Otero va néixer a Monforte de Lemos, a la província de Lugo, el 1959, però des dels tres anys viu a Barcelona, on ha desenvolupat la seva carrera professional.

Ha treballat la ràdio, a Onda Cero, en diferents períodes, i també a la televisió. A TV3, l'any 2000 i durant quatre temporades, va presentar el programa de tarda "La columna", que es va convertir en líder d'audiència i pel qual va rebre un Premi Ondas. Abans havia presentat el "Jocs de nit", coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona 92. També va presentar el programa amb adolescents "No em ratllis". L'última participació en aquesta cadena va ser en el programa "Fora de sèrie", en què entrevistava l'aleshores diputada de la CUP Anna Gabriel.

Des del programa "Tot es mou", de TV3, Helena Garcia Melero ha enviat un missatge de suport a Julia Otero:

 


Des que s'ha sabut la notícia, moltes persones han llançat un missatge de suport a Julia Otero a través de les xarxes. Ho han fet companys de professió com Toni Clapés, que ha superat un càncer recentment i ja ha tornat a treballar al seu programa de ràdio Versió RAC1 - que, precisament, s'emet a la mateixa hora que "Julia en la onda"- , Roger de Gràcia, amb qui va treballar a "La Columna", Jordi Evole o Carles Francino, que també competeix en la mateixa franja horaria a la Cadena Ser.

 

 

 

 


També ha reconegut la valentia de Julia Otero de fer pública la seva malaltia l'Associació Espanyola Contra el Cancer.

 

 

Júlia Otero ha rebut nombrosos premis i distincions per la seva aportació a les bones maneres de fer periodisme tant en ràdio com en televisió.

 

 

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació Càncer
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut