Sáenz de Santamaría i Junqueras, en la reunió que van tenir el mes d'abril a La Moncloa (ACN) (ACN)

Junqueras convida Sáenz de Santamaría a una reunió formal a Barcelona

A la carta, el vicepresident de la Generalitat li manifesta la voluntat del govern català de mantenir "un diàleg fluid amb el nou govern espanyol"
Actualitzat

El vicepresident del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha enviat aquest dilluns una carta a la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, convidant-la a mantenir una reunió formal a Barcelona. A la missiva, Junqueras li manifesta la voluntat del govern català de mantenir "un diàleg fluid amb el nou govern espanyol".

Tot i admetre les discrepàncies entre tots dos executius sobre "el dret a decidir dels ciutadans", Junqueras estén la mà a Sáenz de Santamaría per reprendre negociacions sobre altres qüestions urgents, bàsicament econòmiques i competencials.

"Res no ens agradaria més que arribar a acords que repercuteixin en benefici del benestar social i una economia pròspera en un moment tan complex com l'actual, quan s'entreveu, amb esperança, una sortida a la crisi, però al mateix temps una societat que s'ha empobrit i és més desigual."

El vicepresident demana a Sáenz de Santamaría que afronti el diàleg serenament, amb esperit democràtic, i al servei dels ciutadans. En aquest sentit, Junqueras adjunta amb la carta l'informe de la Cambra de Comerç de Barcelona que posa de manifest l'escassa inversió de l'Estat a Catalunya. Un informe que, segons Junqueras, "no només posa de manifest la secular i escassa inversió de l'Estat a Catalunya, a més demostra el manifest grau d'incompliment" dels compromisos.

La setmana passada, la número dos del govern espanyol va afirmar que estaria "encantada" de reunir-se amb el vicepresident de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut