Junqueras demana a la Junta Electoral participar en el debat electoral de TV3
Junqueras i Romeva, participant per videoconferència en un míting d'ERC a Cambrils el 21 d'abril passat (ACN)

Junqueras demana a la Junta Electoral participar en el debat de TV3 i Catalunya Ràdio

Junts per Catalunya demana que en el debat hi participi Toni Comín, des de Bèlgica

Actualitzat

Esquerra Republicana ha sol·licitat a la Junta Electoral Central que autoritzi el seu president, i candidat a les eleccions europees del 26 de maig, Oriol Junqueras, a participar en el debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio el 14 de maig.

A més, ERC també que demana que tant Junqueras com Raül Romeva puguin intervenir en diversos mítings durant la campanya de les eleccions europees.

En la seva reunió d'aquest dijous, la Junta Electoral no s'ha pronunciat sobre la petició del president d'Esquerra. La institució sí que autoritza que Junqueras i Romeva ofereixin tres entrevistes per videoconferència durant un màxim de 30 minuts. Són les entrevistes que s'inclouen dins el règim horari del centre penitenciari. En canvi, rebutja diverses peticions que considera "incompatibles" amb aquest horari.

La JEC també rebutja la participació de l'alcaldable de JxCat a Barcelona, Joaquim Forn, en una roda de premsa per a aquest divendres al migdia perquè la sala de videoconferència ja està "reservada".

A més, la Junta Electoral demana tant a ERC com a JxCat que incloguin totes les sol·licituds referents a actes amb els seus candidats entre el dilluns 13 i el divendres 24 en un únic escrit.

Junqueras i Comín demanen participar per videoconferència

Si finalment la JEC dona el vistiplau a la participació de Junqueras, el candidat d'Esquerra intervindria al debat per videoconferència des de la presó de Soto del Real, on es troba durant el judici dels líders sobiranistes al Suprem.

 


D'altra banda, Junts per Catalunya demana que en el debat hi participi Toni Comín, des de Bèlgica.

Ciutadans i el PP tenen intenció de recórrer a la Junta Electoral perquè veti aquestes intervencions.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MERCOriol Junqueras
Anar al contingut