Barcelona

Junqueras diu que vol convèncer Duran que la pregunta de la consulta ha d'incloure el terme "independència"

El líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat que la trobada que ha de tenir divendres amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, és perquè el vol convèncer que la pregunta de la consulta ha d'incloure la paraula "independència". Duran, però, assegura que aquesta reunió és ordinària i no pas per parlar del procés sobiranista.

RedaccióActualitzat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, intentarà convèncer el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que la pregunta de la consulta inclogui el terme "independència". Així ho farà a la reunió prevista per divendres. Junqueras ho ha assegurat en declaracions a Ràdio Nacional d'Espanya: "Jo intentaré explicar-li la meva posició que la pregunta ha de ser sobre un estat independent perquè és la pregunta normal i que s'ha fet en la majoria dels països que han seguit un procés semblant."

El líder d'Esquerra reflexiona sobre la resposta que creu que li donarà Duran: "Suposo que ell m'explicarà la seva opinió i potser les dues opinions coincideixen. Potser no coincideixen en un primer moment i al cap d'una estona de conversa potser estan molt més a prop." Duran i Lleida, però, ha negat aquest dimecres al Congrés que la trobada s'hagi convocat per negociar res sobre el procés sobiranista i que s'emmarca dins l'agenda ordinària entre partits.

Durant l'entrevista a RNE, Junqueras ha defensat la seva proposta de pregunta "tan moderada, conservadora i prudent com la que David Cameron ha fet per a Escòcia", on es demana si vol ser independent o no. El president d'Esquerra ha dit que tot fa pensar que la seva formació votarà a favor dels pressupostos de la Generalitat encara que la pregunta de la consulta no s'hagi tancat: "L'acord és estable i sòlid. i les majories parlamentàries funcionen. No farem res per forçar unes eleccions".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut