Junqueras surt per primer cop de la presó per anar a treballar a la universitat

Impartirà classe d'Història del Pensament Occidental al Campus Manresa de la Universitat de Vic

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ha sortit per primer cop de la presó per anar a treballar. Ho farà tres dies a la setmana, de dilluns a divendres, durant 6 hores.

Ha sortit per la porta de Lledoners a les 11.08.

 

 

Un quart d'hora escàs més tard, a les 11.22, arribava al Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central, on farà de professor.

A la porta del centre, ha estat rebut amb apludiments per part de desenes d'estudiants que l'esperaven des de feia estona. També s'ha sentit algun crit de "Llibertat!".

 

 

La benvinguda ha continuat a l'interior, com mostren les imatges que Junqueras ha compartit a les xarxes socials per agrair la rebuda de què ha estat objecte. 

 

 

La Universitat de Vic ha comunicat que han acceptat la proposta de l'exvicepresident per la seva experència acadèmica i la seva vàlua com a professor. Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic.

A la UVIC Junqueras impartirà docència dins de l'estructura de formació contínua de curta durada.

 

Oriol Juqueras a la porta de Lledoners, aquest matí (EFE/Susanna Sáez)


Aquest dimarts, Junqueras no començarà a donar classe, sinó que treballarà preparant l'assignatura que començarà a impartir després de Setmana Santa.

Junqueras impartirà Història del Pensament Occidental.

Segons ha explicat la UVIC, ja s'han rebut diverses sol·licituds per a inscriure's a l'assignatura impartida per Junqueras.


El 100.2 ja s'ha aplicat a set presos

Fins ara, les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric han flexibilitzat el règim penitenciari mitjançant l'aplicació de l'article 100.2 a set dels líders independentistes condemnats pel Suprem.

La primera sortida de l'exvicepresident per anar a treballar fora de la presó ha generat força expectació mediàtica.

 

 

A més de Junqueras, han obtingut el 100.2 Jordi Cuixart -el primer a obtenir-lo- Carme Forcadell, Dolors Bassa, Joaquim FornJordi Sànchez i Raül Romeva. És a dir, tots els que estan complint pena de presó, excepte Jordi Turull i Josep Rull.

ARXIVAT A:
Procés catalàOriol Junqueras
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut