Oriol Junqueras

Junqueras vol ser cap de llista d'ERC a les eleccions europees per denunciar la repressió

El líder d'ERC diu que "és la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar"
Actualitzat
TEMA:
Eleccions

L'exvicepresident del govern Oriol Junqueras ha anunciat que vol encapçalar la llista d'ERC a les eleccions europees del pròxim mes de maig. Ho ha fet a través d'una carta a la militància que ha llegit el vicepresident adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, des de la presó de Lledoners, on està empresonat Junqueras.

El líder d'ERC justifica presentar-se a les europees per "no fer efectiva la repressió que ens volen imposar", i en aquest sentit, afirma que vol continuar lluitant per la llibertat de Catalunya i defensar els seus drets polítics i de tots els represaliats.

"Vull continuar lluitant, com ho he fet sempre, per la llibertat del meu país. Vull defensar els meus drets polítics i els de tots els represaliats, que és allò que ens volen arrabassar, i per això he decidit presentar-me a les eleccions europees. És la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar.

Presentar-me a Europa és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'estat espanyol. Després de reflexionar-ho personalment i compartir-ho amb els companys que estan patint la repressió, em sento amb força i coratge per encapçalar la candidatura d'Esquerra Republicana a les eleccions europees del maig del 2019, sempre que així ho consideri el partit."

 

"Internacionalitzar la causa de la llibertat, de Catalunya, i denunciar la causa general contra l'independentisme, que ha esdevingut una causa general contra la democràcia, és avui més necessari que mai. Defensar el dret a votar, com va succeir l'1 d'octubre, i denunciar un judici que no serà just, és avui imprescindible. Mostrar a Europa les debilitats i les vergonyes del regne espanyol és avui més important que mai."

 

I afegeix:

"Porto gairebé 11 mesos a la presó i continuo absolutament orgullós del que va fer el nostre poble aquell dia. Fer un referèndum no és cap delicte, voler un canvi polític per al meu país i posar la decisió en mans dels seus ciutadans no és cap delicte. I la repressió, evidentment, no és cap solució."

 

ARXIVAT A:
Eleccions Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut