Un pis de lloguer a la ciutat de Barcelona (Europa Press/David Zorrakino)

Junts permetrà ara la tramitació d'una nova proposta per regular els lloguers de temporada

La formació assegura que, amb els canvis introduïts, el text respecta les competències de la Generalitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Habitatge

Junts permetrà finalment la tramitació de la proposició de llei de regulació dels lloguers, un mes després de votar-hi en contra al Congrés i impedir que el text tirés endavant. Després dels canvis introduïts, ara la formació independentista permetrà que la proposta es debati.

La diputada de Junts Marta Madrenas ha subratllat que el canvi de posició respon al fet que el nou text "blinda les competències" de la Generalitat.

Aquest dimarts, Esquerra Republicana ha registrat el nou text de la proposició no de llei a la mesa del Congrés dels Diputats. La diputada Pilar Vallugera va indicar aquest dilluns que el text tenia "alguna petita modificació" amb l'objectiu que "grups com Junts també puguin signar-la".
 

Compromís de "millorar" el text

Tot i això, Junts condiciona el suport final a la proposició de llei que hi hagi canvis durant la tramitació. De fet, la formació assegura que es compromet "a millorar-la durant la tramitació" perquè encara hi ha "aspectes" als quals no poden donar suport.

En un comunicat, el partit assenyala que, després de mantenir un "ampli diàleg" amb diversos sectors afectats, entre els quals hi ha el Sindicat de Llogateres, han decidit votar a favor de la tramitació del text.

Façana d'un edifici d'habitatges a Barcelona (Europa Press/David Zorrakino)

Les modificacions que han propiciat el gir de Junts

Junts especifica que, respecte a la proposició registrada al juliol, el nou text recull "de manera expressa" que les administracions competents en matèria d'habitatge -que, a Catalunya, és la Generalitat- podran controlar les causes de temporalitat dels arrendaments temporals d'habitatge.

La formació també destaca que el redactat elimina la capacitat dels arrendataris en contractes temporals de subarrendar i cedir l'habitatge a tercers sense l'autorització del propietari.

El text modifica la durada màxima dels arrendaments temporals, que passa de sis a nou mesos. Segons Junts, això possibilita incloure dins d'aquesta figura jurídica alguns arrendaments d'alumnes i personal docent que segueixi el curs acadèmic.

La fiança màxima en lloguers temporals canvia i passa de la meitat d'una mensualitat a una mensualitat sencera.

A més, s'afegeix una disposició addicional que el partit considera que reforça la defensa de les competències en matèria d'habitatge de la Generalitat.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Junts Habitatge
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut