Universitat de Gènova (Wikimedia Commons)
Itàlia

Jutgen un professor per enviar respostes d'exàmens per whatsapp a universitaris a Itàlia

La Universitat de Gènova reclama mig milió d'euros a 26 antics alumnes d'Econòmiques i al professor, que treballava en un institut

RedaccióActualitzat

Aprovaven els exàmens gràcies a les respostes que els hi passava per whatsapp un professor. El cas, que ara arriba als tribunals, es va començar a investigar l'any 2019 a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Gènova. La universitat italiana reclama mig milió d'euros a 26 antics alumnes i al professor.

Els estudiants li enviaven una fotografia amb la pregunta des del mòbil i ell els tornava la resposta al moment, en assignatures d'Estadística, Comptabilitat General o Màrqueting. També els escrivia la tesi de final de carrera.

El professor feia classes de Comptabilitat General en un institut i no tenia relació amb la universitat, però es va fer un sobresou amb aquest sistema. Garantia que s'aprovava qualsevol examen i que podia redactar els treballs finals per 35 euros l'hora, segons els mitjans locals.

L'alerta va sorgir d'alguns alumnes, que van denunciar els companys que recorrien al professor d'institut. Un agent de la Guàrdia de Finances es va fer passar per alumne i va poder comprovar el que passava en un examen, mentre altres policies van sorprendre in fraganti el professor a casa seva, quan enviava els whatsapps amb les respostes.


Podrien perdre el títol

Als 27 acusats se'ls imputa el delicte tipificat en una antiga llei del 1925 sobre "falsa atribució de treballs aliens per aspirants a la concessió de graus, diplomes, càrrecs, títols i dignitats públiques" i, en cas de condemna, podrien perdre les titulacions acadèmiques.

A la primera vista del judici, els defensors dels acusats van al·legar que la sol·licitud presentada en nom de la Universitat no complia tots els requisits. El jutge va ajornar la decisió sobre els antics alumnes, alguns dels quals pertanyen a conegudes famílies genoveses.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut