A Cadis, els magistrats i professionals jurídics s'han aplegat davant del Palau de Justícia (EFE/Román Ríos)

Jutges andalusos surten a manifestar-se amb la toga contra l'amnistia

L'associació Jutgesses i Jutges per la Democràcia creu que les concentracions "no garanteixen la imatge d'imparcialitat i neutralitat" que exigeix la "defensa de la separació de poders"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judicial

Uns 800 professionals de la Justícia com jutges, fiscals, advocats, procuradors o lletrats de l'administració han protagonitzat les últimes hores concentracions davant dels jutjats de diverses ciutats andaluses, així com a Salamanca, per reivindicar la separació de poders i protestar contra l'acord PSOE-Junts per la llei d'amnistia.

Concretament, els jutges han volgut mostrar la seva disconformitat amb la referència que s'hi fa de la judicialització de la política, encara que  a la llei no s'hi mencioni explícitament el terme lawfare.

La concentració més multitudinària ha estat la de davant de l'Audiència Provincial de Sevilla, amb unes 400 persones.

La concentració de Sevilla, aquest dimarts (EFE/David Arjona)
Un manifestant es mostra contrari a l'amnistia i a favor de la "igualtat" en la manifestació de Sevilla (Europa Press/María José López)

Entre els manifestants hi havia l'expresident de la Junta d'Andalusia pel PSOE José Rodríguez de la Borbolla, que ha qualificat de "tremebund" i "aclaparador" que Sánchez hagi acabat acceptant l'amnistia després d'haver-s'hi negat.

Els manifestants aplegats a l'Audiència Provincial de Jaén han defensat "l'estat de dret i un poder judicial independent" mentre que des de Cadis s'ha remarcat que "la separació de poders és sagrada".

A Màlaga i Almeria s'han convocat concentracions per aquest dimecres mentre que aquest dilluns n'hi va haver una a la porta principal de la Ciutat de la Justícia de Còrdova.

A Còrdova, desenes de magistrats van mostrar el rebuig a la llei pactada pel PSOE i l'independentisme (Europa Press)

Des d'allà, el president de l'Audiència Provincial, Francisco de Paula Sánchez Zamorano, remarcava la resposta "total" dels professionals de l'àmbit judicial, amb el suport de "tots els àmbits jurídics, la majoria dels jutges, lletrats de l'Administració de Justícia, fiscals, advocats, procuradors", remarcant que "el perill és comú per a tothom".

D'altra banda, la protesta davant de l'Audiència Provincial de Salamanca ha congregat unes 150 persones aquest dimarts, entre les quals hi havia el president de l'Audiència Provincial, José Antonio Vega Bravo, que ha llegit un manifest "totalment en contra" de l'acord del PSOE i Junts.

Als jutjats de Salamanca també s'ha convocat una concentració de rebuig (EFE/J. M. García)
Algesires és una de les ciutats on els jutges han sortit al carrer (Europa Press)

L'associació progressista Jutgesses i Jutges per la Democràcia ha anunciat que els seus membres no anirien a les manifestacions, en què s'han pogut veure nombrosos magistrats lluint la toga.

"La defensa de la separació de poders exigeix mantenir una imatge d'imparcialitat i neutralitat que aquests actes no garanteixen", ha assenyalat l'associació a la xarxa social X.

 

ARXIVAT A:
Judicial Investidura Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut