Juvillà diu que no sap quin era el pla de Laura Borràs per evitar que perdés l'escó

En la primera entrevista després de la inhabilitació, a Catalunya Ràdio, assegura que la CUP va estar "sempre, sempre, sempre" a favor de totes les propostes

RedaccióActualitzat

L'exdiputat de la CUP Pau Juvillà assegura que no sap quin és el pla que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va proposar a ERC i la CUP per evitar la retirada de la seva acta de diputat. Borràs va afirmar dilluns que cap dels dos partits no va acceptar la seva estratègia per salvar l'escó al cupaire. També va acusar la CUP i ERC de frustrar el pla de resistència i desobediència col·lectiva que els va presentar, sense revelar quin era.

En la primera entrevista concedida després de perdre l'escó, Pau Juvillà ha assegurat a Catalunya Ràdio que en tot aquest afer han fallat coses i ha replicat a Laura Borràs.

El polític anticapitalista, ara sense escó, assegura que el seu partit "sempre, sempre, sempre ha estat a favor de totes les propostes" que han posat sobre la taula Junts i ERC per afrontar aquest cas.

"Van sorgir moltes propostes. No sé a quina es refereix exactament, però des de la CUP vam dir que sí a totes", ha afirmat.

Ha explicat, també, que el seu escó quedarà buit, almenys fins que sigui ferma la sentència que l'ha condemnat a 6 mesos d'inhabilitació per no despenjar uns llaços grocs quan era regidor de l'Ajuntament de Lleida.

Segons Juvillà, ningú del Parlament li ha comunicat de manera oficial que ja no sigui diputat.

"L'única comunicació real que tinc que deixo de cobrar el sou i, per tant, que ja no soc diputat m'arriba a través d'un SMS de la Tresoreria de la Seguretat Social. No tinc cap comunicació oficial on se'm digui que no soc diputat del Parlament."

Només uns minuts després que s'acabés l'entrevista, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha publicat a les xarxes la notificació de la baixa de Juvillà com a diputat, en vigor des del 4 de febrer:

 

Pressió de l'estat espanyol

Juvillà ha atribuït la seva situació a "la pressió bestial que exerceix l'estat espanyol" sobre el conjunt de l'independentisme.

L'exdiputat de la CUP ha demanat unitat a l'independentisme per lluitar contra els futurs casos judicials que vindran i ha advertit que es fa un magre favor al país si només es reparteixen culpes.

Per la CUP, el desenllaç d'aquest cas és la prova que la taula de diàleg que promou ERC no funciona ni tampoc la promesa de Junts de reactivar la declaració d'independència.

Creuen que el camí que cal seguir és pressionar el govern espanyol amb un nou referèndum aquesta legislatura i deixar de col·laborar-hi.
 

Resposta del govern a Borràs

Des del govern també han respost aquest dilluns a la tarda que la proposta de Laura Borràs a Aragonès no es va fer ni en el lloc ni en el moment adequats. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va demanar dilluns abandonar "polèmiques que no porten enlloc".

Asseguren que hi ha espais de coordinació per fer plantejaments d'envergadura, però que no hi ha espai per a propostes personalistes de desobediència amb poc recorregut.

 

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaLaura BorràsERCCUP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut