Centre penitenciari del Soto del Real, on JxCat vol fer el debat electoral

JxCat demana un debat a la presó de Soto del Real amb els candidats del 28A

La setmana passada ERC també va sol·licitar poder fer actes de campanya en presons madrilenyes i catalanes

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya ha sol·licitat a la Junta Electoral Central poder celebrar un debat electoral a Soto del Real, on el seu candidat per Barcelona, Jordi Sànchez, es troba actualment en presó preventiva.

La formació també demana que en l'acte hi puguin participar la resta de candidats catalans al Congrés en les eleccions del 28A. A més, se sol·licita que sigui retransmès i tingui cobertura mediàtica. La petició s'ha fet arribar aquest dimecres a la Junta Electoral Central i a la secretaria d'Estat d'Institucions Penitenciàries sense concretar data per al debat.

La diputada i número dos de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha explicat al Parlament que Jordi Sànchez demana "exercir els seus drets polítics":

"Si no pot sortir de la presó, que sigui el debat electoral el que vagi a la presó."


ERC també vol fer campanya a les presons

En la mateixa línia, la setmana passada Esquerra Republicana ja va demanar fer actes de campanya a totes les presons catalanes i als centres madrilenys on hi ha l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa. A diferència de JxCat, que té intenció de fer-hi un debat electoral, Esquerra va demanar fer actes electorals de partit.

Les dues formacions al·leguen, per separat, que, durant la campanya electoral andalusa del desembre passat, Endavant Andalusia, la coalició entre Podem i IU, va tenir permís per fer mítings electorals a les presons per demanar el vot als reclusos. La JEC va autoritzar els actes però no la presència de mitjans de comunicació.

Fins a cinc candidats que lideren les llistes de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana es troben actualment privats de llibertat en presó preventiva a les presons madrilenyes d'Alcalá-Meco i Soto del Real.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
Anar al contingut