Junts i PSC salven Núria Marín de la moció contra la corrupció a la Diputació
Els dos socis de govern la rebutgen afirmant que es tracta d'una maniobra electoralista
El ple de la Diputació de Barcelona ha rebutjat la moció presentada aquest dijous per ERC arran del cas de presumpta malversació al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat.
Els republicans demanaven condemnar la "manca de transparència" de la Diputació a l'hora d'informar sobre la causa judicial que implica la presidenta Núria Marín, però el text ha estat refusat per PSC i Junts per Catalunya. Tot i que azquesta aliança no arriba a la majoria absoluta, sí que suma més que un eventual pacte entre ERC i els Comuns, aquests últims amb cinc representants, per la qual cosa Junts i PSC s'imposen en una votació per majoria simple.
"No hem vingut a decidir si vostè és o no culpable de res, però és capaç de posar el seu càrrec a disposició de la seva organització política i, en canvi, amb la ciutadania, que és a qui es deu, aquí i a l'Ajuntament, no ho fa", ha argumentat el representant republicà Dionís Guiteras.
Tots dos grups han acusat Esquerra d'haver forçat la celebració del ple amb finalitats electoralistes, una crítica a la qual s'han sumat PP i Cs. Tot i que la moció no ha prosperat, els grups s'han compromès de forma unànime a revisar les mesures de la Diputació per evitar la corrupció.
"Ens sembla ridícul anunciar una iniciativa com aquesta sabent que ni tan sols podrà ser presentada per falta de suports suficients", ha contestat la portaveu de Junts, Neus Munté, a la proposta d'ERC.
"Tants informes i tantes reunions com siguin necessaris, perquè volem anar de la mà amb la resta de grups i, sincerament, sense descans, contra la corrupció", ha dit la portaveu socialista, Pilar Díaz.
Subvencions irregulars
Marín es troba en el punt de mira per una investigació del jutjat número 2 de l'Hospitalet de Llobregat per aclarir si va existir una comptabilitat paral·lela els últims cinc anys mitjançant la qual es desviaven fons provinents de subvencions del Consell Català de l'Esport dirigides al Consell Esportiu de l'Hospitalet, un ens privat.
La policia considera que la xifra defraudada podria arribar al mig milió d'euros, diners que s'haurien destinat a despeses personals i a pagaments sense declarar als implicats.
La investigació va sortir a la llum al juliol del 2020, amb la detenció del segon tinent d'alcalde i del regidor d'Esports de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, i es va iniciar per una denúncia d'un altre regidor socialista. Tots tres van acabar dimitint.
Actualment, hi ha més d'una desena de persones investigades per aquests fets.