JxCat: "L'independentisme pateix una persecució injusta i intolerable"

El portaveu parlamentari, Albert Batet, defensa el caràcter "pacífic i no violent" del moviment i exigeix una rectificació a la portaveu de Cs

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya ha denunciat la "persecució" de l'independentisme en la seva intervenció a les acaballes del debat de política general. 

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, n'ha enumerat els diversos casos que el seu grup denuncia, des dels dirigents empresonats fins als exiliats, i també ha mencionat els detinguts en l'operació de dilluns, ordenada per l'Audiència Nacional. 

"Han passat 45 anys entre Puig Antich i Tamara Carrasco. Són dos casos diferents, en èpoques diferents, però tenen en comú que són víctimes del sistema judicial repressor de l'Estat, que continua funcionant de la mateixa manera, creant falsos relats per alterar la realitat.

Dilluns a la matinada van detenir independentistes, igual que Tamara Carrasco. Com deia Churchill, democràcia és que et truquin a la porta a les 6 del matí i que sàpigues del cert que és el repartidor de la llet." 

El dirigent de Junts ha defensat el caràcter "pacífic i no violent" del moviment independentista: 

"Que quedi molt clar. Som gent de pau. El moviment independentista és pacífic i no violent. Ser independentista no és cap delicte. Només volem viure ne pau i en llibertat. Justícia i una Catalunya lliure. Respecte i democràcia." 

 


També ha augurat que els independentistes "trobarem el camí" per tornar a votar en un referèndum, encara que ha demanat que cal arribar-hi "més units, més forts i més preparats". 

Batet ha demanat una rectificació a la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, per haver parlat dels "comandos de Torra", en referència als CDR, i l'ha advertit que, si no ho fa, demanaran la seva reprovació. 

El debat, en directe: 

 

Batet ha llançat retrets als socialistes, per haver "preferit anar a eleccions" abans que establir un diàleg amb Catalunya: 

"No tenen autoritat per acusar el govern de la Generalitat d'inacció. On tenen responsabilitats, prefereixen anar a eleccions per no haver de parlar del conflicte a Catalunya."

També s'ha queixat que el PSOE no tingui cap proposta per a Catalunya: 

"La moció de censura prospera gràcies als independentistes i, en un any i mig, què han fet? Un Consell de Ministres a Barcelona. Barcelona col·lapsada. I van decidir canviar de nom l'aeroport del Prat. Moltes gràcies per la seva gran acció de govern." 

ARXIVAT A:
Debat política generalJunts
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut