Harris, durant la seva intervenció en el primer acte amb Biden (Reuters / Carlos Barria)

Kamala Harris: "Estic a punt per començar a treballar"

En el primer acte conjunt amb Joe Biden, la candidata a vicepresidenta assegura que els Estats Units estan "clamant per un lideratge"
Actualitzat
TEMA:
Estats Units

La senadora per Califòrnia i candidata demòcrata a la vicepresidència Kamala Harris ha dit que, sota la presidència de Donald Trump, els Estats Units estan "clamant per un lideratge". En aquest sentit, ha declarat que està "a punt per començar a treballar", al costat de Joe Biden, per redreçar el país.

L'endemà de l'anunci que la senadora per Califòrnia acompanyaria Biden en el "ticket" demòcrata, tots dos han fet el primer acte conjunt a Wilmington, a l'estat de Delaware, on viu el qui va ser vicepresident durant els vuit anys de mandat de Barack Obama. 

Harris, la primera dona negra que forma part de la candidatura a la Casa Blanca d'un dels dos grans partits nord-americans, ha dit que els Estats Units viuen una crisi econòmica i moral sense precedents i que, "com tot allò que ha heredat Trump a la seva vida, ho deixarà per terra".

Biden, virtual candidat demòcrata a l'espera de la nominació oficial, ha dit que, amb l'elecció de Harris, les nenes negres de tot el país saben que poden arribar a ser presidentes:

"Arreu del país, nenes, especialment de color i negres, que sovint són ignorades i infravalorades; avui, potser, es veuran, per primer cop, d'una altra manera: saben que tenen el que cal per ser presidentes i vicepresidentes."

 

Biden i Harris arriben al primer míting conjunt, aquest dimecres a Wilmington, a Delaware (Reuters / Carlos Barria)

 

"Una batalla per l'ànima de la nació"

En l'acte, tant Harris com Biden han emmarcat les eleccions del 3 de novembre com una "batalla per l'ànima dels Estats Units" i han criticat l'actual president, Donald Trump, per haver dut el país a la pitjor crisi sanitària dels últims cent anys, amb la seva gestió de la pandèmia de la Covid-19.

Hores abans, Biden havia donat el tret de sortida a la campanya, amb una imatge amb Harris i el missatge "Som-hi, guanyem-ho":

 

 

Per la seva banda, Harris ha publicat un vídeo biogràfic en què enumera els motius que l'han portada a acceptar la proposta de Biden per ser la seva número dos, amb el missatge: "Estem en una batalla per l'ànima d'aquesta nació. Però, junts, és una batalla que podem guanyar":

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Kamala Harris
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut