La candidata presidencial demòcrata i vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, en un acte de campanya divendres (Reuters/Evelyn Hockstein)

Kamala Harris publica el seu informe mèdic per pressionar Trump sobre la seva salut

La candidata demòcrata a les eleccions presidencials dels Estats Units, Kamala Harris, ha fet públic un informe dels seus metges que avalen el bon estat de salut de la vicepresidenta

Kamala Harris, vicepresidenta dels Estats Units i candidata demòcrata a les eleccions, ha fet públic un informe mèdic que certifica el seu òptim estat de salut "físic i mental" per ocupar el càrrec de presidenta del país.

Harris manté una disputa aferrissada amb el seu rival republicà, Donald Trump, poques setmanes abans de les eleccions d'aquest novembre.

Amb les enquestes pràcticament igualades, el darrer moviment de Harris busca empènyer Trump a fer el mateix, i projecta dubtes sobre l'estat de salut de l'expresident republicà.

Tot i que Donald Trump no ha revelat cap informe mèdic, el seu equip ha assegurat que els metges diuen que té una "salut excel·lent".
 

Dieta saludable, al·lèrgia estacional i precedents de càncer a la família

L'informe dels metges de Kamala Harris avala l'estat de salut de la candidata per ocupar el màxim càrrec dels Estats Units:

"Posseeix la resiliència física i mental requerida per executar amb èxit els deures de la presidència, incloent-hi els de cap de l'executiu, cap d'estat i comandant en cap."

El document destaca l'estil de vida saludable de la vicepresidenta, especialment la "dieta molt saludable", que no fuma i que pren alcohol amb moderació.

Harris pateix al·lèrgies estacionals i urticària ocasional, per les quals fa tres anys que rep tractament. A més, la seva història familiar inclou el càncer de còlon de la seva mare, pel qual la candidata demòcrata se sotmet a procediments preventius com colonoscòpies i mamografies periòdiques.

"El teu torn, Donald Trump"

La publicació de l'informe mèdic per part de Kamala Harris busca pressionar el seu rival a fer el mateix, i insinuar que l'estat de salut de Trump podria no ser òptim en cas que no ho faci.

Un dels portaveus de la candidata demòcrata va publicar un missatge a X (l'antiga Twitter) amb l'informe mèdic complet i un missatge directe al republicà: "El teu torn, Donald Trump".


Harris ha acusat Trump de falta de transparència i ha asseverat que és obvi que el seu equip (el de Trump) no vol que els estatunidencs vegin completament qui és.

Per la seva banda, l'equip de Trump no ha fet públic cap informe, però ha citat els seus metges, que asseguren que té un estat de salut "excel·lent i perfecte".

El director de comunicacions de la campanya de l'expresident republicà, Steven Cheung, ha recordat que Donald Trump va revelar voluntàriament informes mèdics després de l'intent d'assassinat a Butler.

A més, ha citat un informe de fa un any en què es deia que físicament es trobava "dins del normal" i que els seus exàmens cognitius eren "excepcionals".
 

La cursa electoral, disputada a la recta final

Aquest darrer moviment de l'equip de campanya de Kamala Harris s'ha produït en un moment en què els pronòstics auguren un empat en els comicis del 5 de novembre.

Donald Trump en un acte de campanya a Coachella, Califòrnia, dissabte (Reuters/Mike Blake)

Tot i que les enquestes mostren un lleuger avantatge per part de la candidata demòcrata, els mercats d'apostes apunten a la victòria de Donald Trump

A més, als estats on s'acabarà decidint el pròxim president dels Estats Units la situació és pràcticament d'empat tècnic.

 

ARXIVAT A:
Trump Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut