Christine Blasey Ford i Brett Kavanaugh, jutge nominat al Tribunal Suprem (Reuters)

Kavanaugh, més a prop del Suprem després que l'FBI no trobi indicis de violació a Ford

Els demòcrates denuncien que no s'ha interrogat testimonis clau, com ara l'acusat i la presumpta víctima
Actualitzat
TEMA:
Estats Units

L'informe de l'FBI sobre el candidat conservador al Tribunal Suprem, Brett Kavanaugh, no aporta cap evidència que corrobori l'intent de violació a Christine Blasey Ford fa 36 anys. Acabada la investigació, de 5 dies, els senadors han de votar dissabte si el jutge proposat per Trump accedeix al càrrec.

D'aquesta manera, Kavanaugh té a tocar el seu somni: treballar per sempre al totpoderós Tribunal Suprem dels Estats Units. En la investigació exprés de l'FBI, que no s'ha fet pública tot i que els senadors hi han tingut accés, cap dels 9 testimonis entrevistats haurien corroborat les acusacions.

Crítiques perquè no s'ha entrevistat ni Ford ni Kavanaugh

Els agents federals han descartat interrogar l'acusat i la presumpta víctima. Això ha suscitat les crítiques de l'oposició demòcrata, que qualifica la investigació d'insuficient, ja que creuen que el govern ha limitat tant la investigació que no és creïble.

La senadora Dianne Feinstein creu que el més destacat de l'informe són aquestes absències.

"El que puc dir és que el més destacat d'aquest informe és el que no té. Tal com ha revelat la casa Blanca, l'FBI no s'ha entrevistat amb Brett Kavanaugh ni tampoc amb la doctora Blasey Ford."

 

La bancada republicana s'alinea amb la Casa Blanca i defensa la innocència del jutge. El líder de la majoria republicana al Senat, Mitch McConnell, subratlla que l'informe de l'FBI no aporta cap dada que corrobori la denúncia i demana als seus que no es deixin intimidar per les protestes al carrer.

"Aquest procés l'han dominat la por, la ràbia i els tripijocs encoberts durant massa temps. Cal que ressaltem als nord-americans que tothom és innocent fins que se'n demostri la culpabilitat. Ens hem de deixar espantar per aquesta gent esbojarrada que van pels vestíbuls intentant intimidar el Senat perquè destrueixi un bon home?"

 

Probablement es confirmarà

Les manifestacions contra el nomenament de Kavanaugh s'han anat reproduint aquests dies a Washington. L'última paraula la tindran els senadors, que molt probablement confirmaran el jutge per al Suprem, que quedarà amb majoria conservadora per a les pròximes dècades.

Dos dels tres representants republicans que eren dubte han donat senyals aquest dijous que votaran a favor de la confirmació del jutge per a la institució judicial més important del país.

Es tractaria d'una important victòria per a Trump, cinc setmanes abans de les eleccions legislatives.

ARXIVAT A:
Estats Units Trump
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut