K-Pop: el fenomen musical sud-coreà que triomfa també a Catalunya

El K-Pop és un boom musical que ha captivat joves i adolescents d'arreu del món i també de Catalunya, on s'organitzen campionats per veure qui imita millor els seus grups preferits

RedaccióActualitzat

El K-Pop és un fenomen sud-coreà que engloba música, una curosa estètica visual i unes estudiades coreografies. Un fenomen que va guanyant reconeixement en el panorama musical internacional. També aquí a Catalunya, on alguns seguidors fan competicions per veure qui balla millor aquestes melodies tan enganxoses.

Les Black Pink són una banda coreana que és tot un fenomen a les xarxes. El seu últim videoclip està arrasant a YouTube amb milions de visites, com també ho fan altres grups de l'anomenat K-Pop, els BTS, el pop sud-coreà que està triomfant arreu del món.

 

 

Melodies enganxoses, coreografies estudiades i vestuari cridaner és el que caracteritza aquest boom musical, que ha captivat joves i adolescents, fins al punt que a casa nostra s'organitzen campionats de ball per veure qui els imita millor, com el que s'ha celebrat aquest dissabte a Lleida. Un campionat estatal, el Kpop Fest, organitzat pel grup juvenil Dream Korea amb el Departament de Joventut, Lleida Jove.


El K-Pop és l'abreviatura de pop coreà. Un gènere que inclou tant l'electrònica com el hip-hop o el rap, i en què PSY, amb el seu "Gangnam Style", del 2012, va començar a obrir el camí de l'èxit.

 

 

Però, què té aquesta música que enganxa tant? Judit Ureña, una de les participats del Kpop Fest, ho té clar:

"Té coreografies i escenografies genials, que semblen de cine. A mi m'encanta, personalment, perquè hi ha molt color, molta alegria... I, a part de ser música normal, sempre transmeten algun missatge."

 

 

 

 

Els seus ídols, de moment, només els han vist a través de la pantalla, i és a través dels vídeos que hi ha penjats a la xarxa que també s'han estudiat mil·limètricament tots els passos de ball. I cal molta dedicació, tal com explica Rodrigo Latorre, del grup NUBS, el grup guanyador del campionat.

Latorre diu que "tenim un dia fixat a la setmana, que assagem i ens entrenem tota la tarda" i després es coordinen durant tota la setmana en petits grups per arribar al final de la setmana "amb els deures fets".

 

 


De moment, per a aquests grups el ball és una afició a una moda que el temps dirà si és passatgera o ha vingut per quedar-se entre futures generacions.

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut