La directora de la 080 Barcelona Fashion, Marta Coca; i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, durant la presentació de la 34a ed…
La directora de la 080 Barcelona Fashion, Marta Coca; i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, durant la presentació de la 34a edició de la desfilada de moda

La 080 Barcelona Fashion arriba a la capacitat màxima en la 34ena edició i estudia ampliar l'espai en el futur

Actualitzat

ACN Barcelona - La 080 Barcelona Fashion ha arribat a la capacitat màxima en la 34ena edició i estudia ampliar l'espai en el futur. Així ho ha explicat la seva directora, Marta Coca; i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, en una roda de premsa on han exposat les novetats del certamen que se celebrarà del 14 al 17 d'octubre al Recinte Modernista de Sant Pau. Així, els organitzadors han ressaltat que enguany la desfilada ha despertat l'interès de 100 perfils internacionals, el doble que en edicions anteriors. "Estem contents perquè comencem a recollir l'interès que fa temps que estem treballant", ha valorat Coca. Enguany hi participaran 24 dissenyadors i la sostenibilitat i la internacionalització seran els eixos clau.

La directora de la 080 Barcelona Fashion ha celebrat que enguany l'interès del certamen hagi anat més enllà del mercat italià, alemany i francès, que eren els que tradicionalment s'interessaven més. Coca ha detallat, per exemple, que hi ha hagut mitjans de comunicació de Londres que han demanat acreditar-se i també han rebut demandes per part de Mèxic o Aràbia. "La passarel·la té la capacitat que té i no podrem atendre totes les peticions", ha indicat.

La 34a edició compta amb un pressupost al voltant dels dos milions d'euros, similar al d'anys anteriors. Els organitzadors han assegurat que hi ha firmes "de tots els segments" i les marques es combinen entre les més consolidades i les emergents. Entre els noms, destaquen Lebor Gabala, Madridmanso, Escorpion, Simorra, Lola Casademunt o Custo.

Els organitzadors han ressaltat que enguany la sostenibilitat serà un dels elements en què es posarà el focus. En aquesta línia, han destacat la iniciativa '080 Reborn', una proposta que posarà sobre passarel·la col·leccions i peces 100% de segona mà. L'objectiu d'aquesta iniciativa és allargar la vida útil dels teixits i minimitzar els impactes mediambientals que provoca la indústria de la moda. En aquesta línia, Coca ha defensat que no es pot continuar augmentat la fabricació de roba al ritme actual perquè això comporta "una gestió de residus immensa".

Coca també ha assegurat que vol que la 080 sigui "més que una passarel·la que té lloc dos cops a l'any". Durant la 34a edició també hi haurà taules rodones, que abordaran la transformació que viu el sector de la moda. De cara al públic, hi haurà oberta una àrea del Recinte Modernista de Sant Pau on, amb inscripció prèvia a través de la pàgina web, es podrà gaudir de l'ambient i de música.

Anar al contingut