El cartell de la 13a edició del festival Infertado
El cartell de la 13a edició del festival Infertado

La 13a edició del festival Interfado oferirà les propostes d'artistes vinguts de Portugal, França i Suïssa

ACN Lleida - El Festival Internacional de Fado de Catalunya, que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà, celebrarà la seva 13a edició del 11 al 20 d'octubre. L'esdeveniment manté una programació de sis concerts, amb l'assistència de formacions consolidades i procedents de Portugal, França i Suïssa. En concret, la cantant Bévinda repeteix assistència el certamen i serà l'encarregada d'inaugurar-lo el dia 11, mentre que Nina Simonet el clourà el dia 20. Alhora, el festival amplia el seu abast territorial amb concerts en municipis com l'Espluga Calba, la Seu d'Urgell, Lleida, Sant Feliu de Llobregat i Cambrils.

Sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, el festival celebrarà la 13a edició amb concerts al Castell de l'Espluga Calba, l'Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat, la Cripta de l'Ermita de Cambrils, la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell i el mateix Espai Orfeó de Lleida.

En concret, Bévinda presentarà el seu nou àlbum 'Gêmeos', publicat el febrer passat, acompanyada a l'escenari pels guitarristes Gilles Clément i Misja Fitzgerald-Michel. La cantant s'encarregarà de la inauguració a l'Orfeó el divendres 11 d'octubre, actuarà a l'Espluga el dissabte 12 i a la Seu d'Urgell el diumenge 13.

El següent cap de setmana, la programació oferirà les actuacions de Nina Simonet, que va néixer a Portugal i va emigrar a Suïssa a mitjans dels anys 80. Actualment, és l'única intèrpret de fado portuguès en terres suïsses. Simonet aterra al festival per presentar el seu últim projecte musical en honor a la 'Reina del Fado' Amália Rodrigues amb el seu grup "Saudade&Alma". Estarà acompanyada de Daniel Gomes, Jorge Serra i Alberto Costa en les actuacions que té previstes fer a Sant Feliu de Llobregat el divendres 18 d'octubre, a Cambrils el dissabte 19 d'octubre i a l'Orfeó lleidatà, per tancar el festival, el 20 d'octubre.

Organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà, l'Interfado rep la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l'Ajuntament de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Institut Català de les Empreses Culturals, la Federació d'Ateneus de Catalunya i Supermercats Plusfresc.

Anar al contingut