Presentació de la 35a Fira del Torró d'Agramunt

La 35a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt estrena una matinal formativa per a estudiants d'hostaleria

Actualitzat

ACN Agramunt - Agramunt tornarà a ser els dies 12 i 13 d'octubre el punt de trobada del món dolç en una nova edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. Entre les novetats destacades d'aquesta 35a edició, hi ha l'estrena de l'Acadèmia del Torró, una activitat formativa per a estudiants d'hostaleria i cicles formatius que se celebrarà el divendres i que anirà a càrrec de tres pastissers reconeguts. Una altra de les novetats és el primer Campionat 'Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco' que premiarà tres torrons creatius d'alta qualitat. A més de l'oferta gastronòmica present als pavellons firals, el programa d'activitats de la fira es complementa amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra.

La 35a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra s'ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa a la plaça del Torró d'Agramunt. Sobre la novetat de l'Acadèmia del Torró, la directora de la fira, Tamara Lombardo, ha explicat que es tracta d'una matinal formativa en què hi participaran una seixantena estudiants d'hostaleria i de cicles formatius de la demarcació de Lleida. La formació anirà a càrrec de Zoe Valero (Torrons Fèlix), David Gil (I+Desserts) i Josep Maria Ribé, Chef director de la Chocolate Academy BCN i Millor mestre xocolater d'Espanya 2005.

El pavelló firal d'Agramunt serà, un cop més, un dels grans epicentres de fira durant el cap de setmana. El pavelló dolç serà l'espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt, acompanyats d'altres expositors del món del dolç. Un espai firal on conèixer totes les novetats i descobrir tots els nous sabors que presentaran els torronaires.

També comptarà amb un intens programa d'activitats a l'Aula del Gust amb els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça. El dissabte serà el torn d'Alfredo Machado que presentarà el projecte Gelato Collection by Torrons Vicens; Zoe Valero de Torrons Fèlix i Borja López parlaran del torró i les seves possibilitats a la cuina; Àngel Lluch de Torrons Àngel&Lluch i La Gastronòmica parlaran de torrons ecològics i vins dolços de la DO Empordà; i Diego Alías (Ca l'Amador, Josa de Cadí) parlarà de producte i territori en una sessió amb la col·laboració a Federació Catalana DOP - IGP.

El mateix espai acollirà, dissabte, la primera edició del Campionat Nacional 'Torró Creatiu Mestre Àngel Velasco' impulsat per Torrons Vicens. El campionat busca fomentar l'elaboració de torrons creatius d'alta qualitat. Un reconegut jurat, mitjançant un tast a cegues, seleccionarà els tres torrons que seran premiats. A més de premiar la millor recepta elaborada amb ingredients de qualitat suprema i donar-la a conèixer, es garantirà la seva comercialització a través de Torrons Vicens.

I el diumenge, per l'Aula del Gust, hi passaran David Gil (I+Desserts) que parlarà de la Xocolata Jolonch al torró; Jordi Farrés i Àngel Jubete de Virginias presentaran la millor Pasta de Te d'Espanya 2024; Saray Ruiz, pastissera i directora de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, descobrirà els usos i la importància dels fruits secs en els torrons; Lluís Costa i Albert Roca del Colectivo21Brix oferiran una sessió d'alta pastisseria a quatres mans i Alexis Garcia (100% Hojaldre) reconegut com a Millor Mestre Artesà d'Espanya 2024 presentarà un torró de campionat.

A l'Aula del Tast es donaran a conèixer, a través de presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s'exposaran al Pavelló Agroalimentari. D'altra banda, l'Espai Guinovart acollirà de nou l'Aula de la Xocolata i el Vi amb demostracions i tastos acompanyats dels vins de la DO Costers del Segre i xocolates d'Agramunt.

A més, entre el pavelló firal i el nucli antic, hi haurà més de 130 d'artesania que uniran tots els espais de la fira. Al programa d'activitats no hi faltarà l'acte de proclamació del Torronaire d'Honor, enguany, Ramon Puig Vicens; l'espai de la Cuita, on es viurà en directe l'elaboració del torró d'Agramunt; i activitats pels més petits a l'Espai Cuinetes, enguany amb activitats renovades amb tallers gastronòmics pedagògics amb productes de l'horta del territori i elaboració de productes dolços i salats. La fira es complementarà, com és habitual, amb l'oferta de foodtrucks i concerts a l'espai Foodgonetes.

Pel que fa a la inauguració de la fira serà el dissabte 12 i anirà a càrrec del conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig. El mateix dissabte, a la tarda, la fira també rebrà la visita del president del Parlament, Josep Rull.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut