Actuació dels BTS als premis MTV (Reuters)
Actuació dels BTS als premis MTV (Reuters)

La banda de K-Pop BTS, primer grup sud-coreà que encapçala la llista d'èxits Billboard

El videoclip del seu nou tema "Dynamite" acumula prop de 270 milions de visualitzacions des que es va publicar el 21 d'agost passat

RedaccióActualitzat

La boy band de K-Pop BTS es converteix en el primer grup sud-coreà que encapçala la llista d'èxits dels Estats Units. El seu nou senzill, "Dynamite", els ha propulsat al capdamunt de la llista de singles de Billboard.

 

"Dynamite", el primer single en anglès d'aquesta banda formada per set nois, va registrar 33,9 milions de reproduccions als Estats Units i 300.000 vendes la primera setmana, segons dades de Nielsen Music.

El videoclip acumula prop de 270 milions de visualitzacions des que es va publicar, el 21 d'agost passat.

 

La banda també va obtenir la setmana de vendes digitals més grans en gairebé tres anys des de "Look What You Made Me Do", de Taylor Swift, el setembre del 2017.

BTS va aconseguir el lloc número 4 a la llista Billboard amb el llançament del seu tema  "On" al mes de març. Aquest diumenge, el grup de K-Pop va guanyar quatre premis MTV.

El grup va debutar el 13 de juny del 2013 amb la cançó "No More Dream".

K-Pop, de Corea del Sud al món

El K-Pop, Korean popular music, es refereix a la música popular de Corea del Sud en què es barreja música electrònica, pop, rock, Hip-hop i R&B i s'acompanya de vistoses coreografies i videoclips plens de color i efectes visuals. Aquest fenomen neix a principis dels anys 90 i s'ha convertit en un moviment cultural amb milions de seguidors a tot el planeta.

 

Fins ara, només dos artistes asiàtics havien aconseguit arribar a la llista Billboard: el primer va ser Kyu Sakamoto amb el hit "Sukiyaki", del 1963. Fa deu anys també ho va aconseguir el grup de hip-hop nord-americà Far East Movement, que en aquell moment tenia dos membres d'ascendència coreana.

Qui, en canvi, se'n va quedar a les portes va ser PSY amb el famós hit "Gangnam Style", que l'any 2012 es va haver de conformar amb el número dos.

El videoclip de "Gangnam Style" es va convertir en un èxit: a finals d'aquell any va esdevenir el primer vídeo que superava els mil milions de visites a YouTube. Ara acumula més de 3.764 milions de visites.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut