La batalla diplomàtica entre Catalunya i Espanya s'intensifica als Estats Units
El conseller d'Acció Exterior és a Washington per explicar el conflicte català i l'ambaixador espanyol a Washington creu que les tesis independentistes han fracassat
El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, és aquesta setmana a Washington per cridar l'atenció de la situació alarmant, diu, a Catalunya.
La diplomàcia espanyola, per la seva part, redobla esforços per neutralitzar el missatge que el govern vol portar a l'exterior a partir de la sentència del Procés.
Des de Washington, el conseller Alfred Bosch diu haver trobat més interès pel conflicte a Catalunya, però evita donar pistes sobre amb qui es reuneix.
📄 Conseller @AlfredBosch, des del Capitoli: "Als Estats Units hi ha una gran sensibilitat per la situació de #Catalunya".
Exteriors Catalunya (@exteriorscat) November 22, 2019
Avui, el conseller finalitza el seu viatge oficial a Washington D. C. emfasitzant la receptivitat a la ciutat nord-americana.
📲 https://t.co/5sB65UdryR pic.twitter.com/akDgBiJtle
La diplomàcia espanyola als Estats Units treballa per fer-li difícil la seva feina i limitar el nombre de gent que el vulgui rebre.
A Washington fa temps que les diplomàcies catalana i espanyola juguen al gat i la rata.
La primera intentant trobar espais i receptors influents a qui explicar els greuges independentistes; la segona, vigilant-la i fent una contraofensiva per neutralitzar-la.
La sociedad catalana es plural y diversa.
España Global (@EspanaGlobal) November 15, 2019
Respecto a la secesión: es rechazada por un 48,8% y apoyada por un 41,9%, según el último barómetro del CEO de la Generalitat.
Cuando se ofrecen varias opciones, el apoyo a la independencia se queda en el 33,6%.https://t.co/JtKzClFoFY pic.twitter.com/95oIOJQwdm
El resultat és que a la Generalitat encara li costa més tenit un forat en els cercles de poder de nord-americans, pels quals el que passa a Catalunya queda lluny, i no volen perjudicar les relacions amb Madrid.
Aquest cop, però, el conseller d'Exteriors ha fet un parell de conferències universitàries i s'ha reunit amb almenys dos congressistes. Bosch creu que la sentència ha fet revifar l'interès per la seva causa.
Ha estat un honor tornar a les aules universitàries aquests dies a Washington DC. Molt agraït per la rebuda de la prestigiosa @Georgetown University, on he pogut explicar què passa a Catalunya. pic.twitter.com/xvodnD6dHi
Alfred Bosch🎗 (@AlfredBosch) November 22, 2019
Bosch ha reivindicat que la creació d'una república catalana ha de ser "instrumental" per garantir "els millors drets civils, llibertats, i empoderament i emancipació dels ciutadans".
A diferència d'altres visites, aquest cop, la diplomàcia catalana no fa públics ni el nombre ni els noms dels congressistes amb qui s'ha reunit. Ho justifica, diu, per evitar-los la visita que tradicionalment l'ambaixador espanyol fa aquí després del pas de polítics independentistes per donar-los la seva versió del conflicte.
Santiago Cabanas, ambaixador espanyol a Washington (ccma)
Santiago Cabanas, ambaixador espanyol a Washington, creu que les tesis independentistes han fracassat:
" Els legisladors les autoritats els experts dels Think Tank coneixen bé la realitat espanyola i tenen confiança en les nostres institucions. El discurs independentista sincerament no ocupa l'atenció en l'agenda de gairebé ningú als Estats Units. No crec que estigui tenint èxit; més aviat al contrari. Jo crec que han fracassat"
Conscients de l'habilitat mediàtica independentista, des de l'ambaixada han contractat una agència de comunicació per millorar la imatge d'Espanya i, abans i després de la sentència, han multiplicat els contactes amb la premsa, grups d'opinió i autoritats perquè no es creguin la versió de la Generalitat ni dubtin que Espanya, diuen, és una democràcia forta i prestigiosa.
- ARXIVAT A:
- Procés catalàEstats Units