Karma Peiró / Barcelona

La blogosfera catalana està ben viva

Els Premis Blocs Catalunya 2008 han convocat 556 blogs, que han rebut més de 6.000 vots dels internautes. Finalment, un jurat ha triat el millor de cinc categories i ha atorgat dos premis especials.

Actualitzat
Dos professors, tres periodistes, un biòleg i un analista polític s'han emportat els primers Premis Blocs Catalunya 2008, lliurats ahir a la nit a l'Auditori de Girona. Tots els guardonats han destacat la importància i la vitalitat que respira la blogosfera catalana. "Com a catalans podem estar perplexos de moltes coses que ens passen, però no ens ha de sorprendre tenir aquesta xarxa en català", ha dit Albert Medrán, analista polític i autor del blog guanyador en la categoria d'Actualitat, e-Campany@.

La resta de premiats han estat el periodista d'Icat Fm Jordi Cervera, en la categoria de Cultura; el professor Joan Puig, pel seu blog Gazophylacium, en la categoria de Societat; el blog El fil de les clàssiques, de la professora Margalida Capellà, en la categoria d'Educació, i el de la periodista Núria Masdéu en la categoria TIC.

Els guanyadors han confessat que van començar a escriure el blog sense tenir-ne gaire clara la forma ni saber el temps que li dedicarien, però que a poc a poc van anar definint el seu contingut gràcies a la interactivitat amb els seus lectors. "El blog ha estat una pràctica de classe amb els meus alumnes", explica la Margalida Capellà. "M'ha servit per estructurar-me l'assignatura de Llengües Clàssiques".

Aquests Premis Blocs Catalunya 2008 també han concedit una menció especial a la Fundació Plataforma Educativa, per la seva acció solidària, i dos premis "ex aequo": d'una banda, al biòleg Miquel Tuson i el seu blog La Llumenera de Nova York, per fomentar l'ús de la llengua catalana des de l'estranger, i de l'altra, al periodista Saül Gordillo pel seu Bloc sense fulls, de caràcter pioner.

Un polític 2.0

A l'acte hi han assistit diferents personalitats de l'àmbit polític i social, entre ells el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que ha format part del jurat. Benach, al qual se'l podria definir com un "polític 2.0", escriu regularment en dos blogs i se'l pot localitzar fàcilment al Facebook, al Twitter, al Flickr o al seu propi canal de Youtube. "Jo estic experimentant: si faig servir aquestes eines és perquè m'ho crec, i penso que hem d'inventar fórmules per trencar distàncies entre els polítics i la ciutadania". Durant la seva intervenció ha animat empresaris, administracions i institucions catalanes a entrar a la xarxa. "Ja no sé si internet és el present o el futur, el que és evident és que ha canviat el món".

Els Premis Blocs Catalunya els ha organitzat l'associació STIC.cat. En total s'han presentat a concurs 556 blogs. Una primera eliminatòria l'han fet els internautes amb els més de 6.000 vots emesos per la xarxa, que han deixat només 15 finalistes. El jurat ha triat el millor de les cinc categories i ha atorgat dos premis especials.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut