Manifestants al tram de la plaça Universtiat de Barcelona (EFE/Toni Albir)

La Cadena Feminista denuncia que la pandèmia ha accentuat la violència masclista

Es tracta d'una mobilització prèvia al 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones
Redacció Actualitzat
TEMA:
Igualtat de gènere

Diverses ciutats de Catalunya han fet aquest diumenge una Cadena Feminista per denunciar que la violència masclista continua i que, amb els confinaments arran de la pandèmia, s'ha accentuat. Es tracta d'una acció reivindicatiava prèvia al 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones.

En el cas de Barcelona, la cadena s'ha fet simultàniament a 6 trams de la ciutat, des de Fabra i Puig fins a plaça Espanya. Per tal de complir amb les mesures contra la Covid, s'ha respectat la distància de seguretat entre els manifestants i s'han evitat les aglomeracions.


A causa del confinament perimetral del cap de setmana i de les restriccions de mobilitat, aquesta concentració, que normalment es feia de manera centralitzada a Barcelona, s'ha hagut de descentralitzar. S'estan fent cadenes feministes a una vintena de municipis catalans, com ara a Calella, Castelldefels, Igualada, Mataró, Tàrrega i Piera.

 

"Davant les violències masclistes, justícia feminista"

Des de l'organització volen denunciar que la pandèmia ha posat en evidència que les violències masclistes persisteixen i que no hi ha prou recursos públics per aturar-ho. Reclamen la necessitat d'un sistema judicial que incorpori els estàndards internacionals i reclamen canvis estructurals claus per a la prevenció, l'atenció i la protecció davant de les violències masclistes.

Des de principi d'any, 41 dones han estat assassinades en mans de la seva parella o exparella a Espanya, 8 d'elles a Catalunya. Des de l'any 2003, han assassinat 1.074 dones a Espanya. A Catalunya, 143.

Els assassinats, però, només són la punta de l'iceberg de les violències en contra de les dones. Es calcula que gairebé una de cada quatre dones ha patit violència física per part de les seves parelles o exparelles i que gairebé un 13% han estat víctimes de violència sexual.

 

- Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre.
- També es pot comunicar el cas via mail a través del correu 900900120@gencat.cat
- En cas de perill, es pot trucar al 112.

 

 

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere Violència masclista Masclisme Feminisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut