La Cambra de Representants inicia el procés per destituir Trump
La Cambra de Representants, durant la votació sobre el full de ruta de l'"impeachment" de Trump (Reuters)
Washington

La Cambra de Representants inicia el procés per destituir Trump

Victòria de la majoria demòcrata, que aconsegueix marcar el full de ruta per a l'"impeachment" al president dels Estats Units

Actualitzat

Primera votació sobre l'"impeachment" de Donald Trump i primera victòria de l'oposició demòcrata. La Cambra de Representants ha marcat aquest dijous el full de ruta per obrir un judici polític al president dels Estats Units, que podria acabar amb la seva destitució.

La votació de la cambra baixa del Congrés ha formalitzat les regles i l'obertura de la fase pública del procediment d'"impeachment". El procés pot durar mesos, té poques possibilitats de prosperar i, de ben segur, es barrejarà amb la campanya electoral del 2020. La presidenta de la cambra i cara visible de l'oposició demòcrata, Nancy Pelosi, ha intentat allunyar motivacions electorals del procés de destitució:

"El que hi ha en joc en tot això no és res més que la nostra democràcia"

 

La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi (EFE)

 

El resultat de la votació és un reflex de la fractura que viu el país: 232 vots a favor i 196 en contra. Cap dels congressistes republicans ha canviat de bàndol i s'han mostrat molt crítics amb els demòcrates.

Curiosament, no centren els atacs tant en el fons de la qüestió -si Trump va abusar del càrrec coaccionant Ucraïna perquè investigués el fill de l'exvicepresident i candidat demòcrata, Joe Biden- sinó en la forma; és a dir, en com l'oposició demòcrata porta una investigació que consideren que es fa sense garanties i que recorda l'època soviètica.

És la tercera vegada que s'inicia un procés de destitució: anteriorment, només s'hi van trobar Richard Nixon i Bill Clinton.

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsUcraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut