Paperetes i sobres per a les eleccions

La campanya electoral, una oportunitat per als partits de l'esquerra extraparlamentària

En les eleccions, hi concorren altres forces, a banda dels partits amb representació parlamentària o els considerats políticament significatius

Actualitzat

La campanya electoral també és una oportunitat per als partits més petits, els extraparlamentaris. Se'n presenten quinze i treballen per arribar al 3% dels vots, el 14F.  Des de l'esquerra extraparlamentària, n'hi ha tres de significatius: Recortes Cero, Partit Comunista Treballadors i Izquierda en positivo.

Izquierda en positivo té per candidat Julio Villacorta. A les generals del 2019 van ser el partit menys votat a Catalunya, amb un 0,05% dels vots. La formació, nascuda el 2018, vol combatre el nacionalisme, diu, des de l'esquerra. I prova d'això és el document que han signat davant notari on plasmen el seu compromís de no donar suport a cap govern amb Esquerra o qualsevol partit independentista, i insten el PSC i els comuns a fer el mateix. El rebuig a la immersió lingüística també és un altre dels punts del seu programa. Aquest és un dels partits que va impugnar el decret d'ajornament electoral del govern, que el TSJC va deixar en suspens.

El Partit Comunista Treballadors és una escissió del PCE. El seu candidat, Domènech Merino, diu que volen ser la veu "crítica" dels obrers. Declarats marxistes i leninistes, ara es presenten a Catalunya per ser la veu "crítica" dels obrers, diuen, més enllà de la qüestió sobiranista. "A l'hora decisiva -i més enllà de la qüestió territorial-, tots es posen d'acord per atacar la classe treballadora", diu Merino, que denuncien que la política està marcada pels grans empresaris i els grups de pressió.

Recortes Cero, amb la candidata Núria Suárez, vol que el Parlament blindi les pensions a la Constitució. És un dels punts que promou la cap de llista de Recortes Cero-Grup Verd-, Nuria Suárez. La formació, nascuda el 2014 com a expressió contra les retallades públiques, denuncia que el problema actual no és la falta de recursos, sinó l'ús que en fan els polítics. La formació espera superar el 0,24% dels vots que va obtenir el 2017.

Per a Recortes Cero, aquestes són les terceres eleccions autonòmiques. Per a Izquierda en Positivo i PCTC seran les primeres. Partits minoritaris que encaran els comicis amb optimisme.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut