Jordi Sànchez proposa debatre a la presó per la seva falta de "llibertat de moviment"

La candidata del PP compara Jordi Sánchez amb Tejero i rebutja debatre amb ell

Populars i PSC declinen l'oferta de Jordi Sánchez de fer un debat de candidats del 28A a Soto del Real
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

La Junta Electoral Central encara no ha contestat a la petició del candidat de JxCat, Jordi Sánchez, per poder fer a la presó de Soto del Real un debat electoral amb els sis candidats per Barcelona a les eleccions del 28A.

Sí que han respost la majoria de candidats, que han rebut per carta la invitació a l'acte. Només Inés Arrimadas, cap de llista de Ciutadans, no ha contestat encara.

Amb contundència, la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha rebutjat debatre amb Jordi Sànchez:

"Una persona processada per greus delictes contra la democràcia no hauria de ser candidat."


La candidata popular ha comparat Jordi Sànchez amb els responsables de l'intent de cop d'estat del 81:

"La seva presència a les llistes electorals em produeix el mateix rebuig moral i polític que m'hauria produït la candidatura de Tejero o Milans del Bosch."


Álvarez va més enllà i assegura que proposarà al seu partit un canvi de legislació per evitar que un processat per delictes com els que s'imputen a Sànchez pugui presentar-se a unes eleccions.

Una altra negativa al debat ha arribat de la candidata socialista Meritxell Batet, tot i que el PSC no ha respost oficialment com a partit.

 

Tres dels sis partits convidats accepten debatre a la presó

Albano Dante Fachin, candidat de Front Republicà, ha estat el primer a acceptar participar en el debat. També ha confirmat el sí Oriol Junqueras, cap de llista d'Esquerra Republicana al Congrés, que també es troba empresonat, i Jaume Asens, d'En Comú Podem:

 

Jordi Sànchez va fer arribar ahir dimecres als altres sis candidats la mateixa invitació, on titlla de paradoxa que la presó preventiva permeti "ser candidat però impossibiliti la llibertat de moviment".

 

Carta de Jordi Sànchez a to... by on Scribd

 

Institucions Penitenciàries deixa en mans de la JEC l'autorització del debat que reclama el candidat de Junts per Catalunya.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut