Llums i colors sobre la façana de la casa Batlló
Llums i colors sobre la façana de la casa Batlló
Barcelona

La Casa Batlló, més gaudiniana que mai: el vídeo d'un màping espectacular

L'espectacle multimèdia de l'artista Refik Anadol ha aplegat 47.000 espectadors al passeig de Gràcia de Barcelona i ha obligat a tallar el carrer durant més de tres hores

Actualitzat

La Casa Batlló de Barcelona ha estat l'escenari aquest dissabte d'un espectacle audiovisual en forma de màping, amb projeccions a la façana d'aquest emblemàtic edifici del passeig de Gràcia.

Titulat "Casa Batlló: Living Architecture", el muntatge de deu minuts de l'artista digital turc Refik Anadol ha volgut capturar l'essència de la icònica façana d'Antoni Gaudí i dotar-la de vida.

Aquest és el vídeo sencer del mapping:


L'espectacle s'ha emès gratuïtament en diverses sessions entre les 21.30 i les 23.30 hores i també per YouTube, i ha aplegat 47.000 persones al carrer, segons els organitzadors.

De fet, el trànsit s'ha hagut de tallar al passeig de Gràcia entre Aragó i Consell de Cent entre les 9 del vespre i la mitjanit. I per a poder gaudir bé de l'espectacle, s'ha abaixat la intensitat de l'enllumenat públic.

Aquest n'ha estat el resultat, en imatges:

 

 
 
 
 
 
L'espectacle ha acabat amb la imatge de Gaudí projectada a la façana de l'edifici (Víctor Prats/CCMA)

 

La projecció, en NFT

La projecció és una representació del criptovalor no fungible (NFT, per les seves sigles en anglès) dinàmic que se subhastarà a la seu de Christie's de Nova York dimarts i que també s'exhibirà públicament a la ciutat nord-americana en una instal·lació de grans dimensions a la cèntrica Rockefeller Plaza.

La Casa Batlló ja va servir el 2015 de pantalla per a un màping que aleshores va congregar més de 20.000 persones, segons els gestors de l'immoble.

ARXIVAT A:
Arquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut