Barcelona

La Casa de les Llengües s'instal·larà al complex de Can Ricart en un espai cedit per l'Ajuntament

Un edifici del complex de Can Ricart, al barri del Poblenou de Barcelona acollirà en el futur el Museu Casa de les Llengües, un projecte sorgit dels debats del Fòrum 2004. Pasqual Maragall ha presidit la firma del conveni amb l'Ajuntament, que cedeix un espai de 5.000 metres quadrats i que s'incorporarà al patronat que fins ara han format la Generalitat, Unescocat i l'Associació Fòrum de les Cultures. La realització d'aquest projecte ha fet un altre pas important amb la constitució del Comitè Científic Internacional de Linguamón, l'altre nom de la Casa de les Llengües, que tindrà de president el mateix David Crystal.

Actualitzat
La idea de crear una Casa de les Llengües va sorgir arran del Fòrum Universal de les Cultures. De fet la primera idea la va llençar el sociolingüista nord-irlandès David Crystal, que ara n'ha estat nomenat president. Pasqual Maragall, que va recollir la proposta, ha firmat ara un protocol per a la cessió de l'edifici que serà la seu d'aquest Museu.

L'objectiu de la Casa de les Llengües serà la preservació, l'ús i els desenvolupament en igualtat d'oportunitats, i intentarà convertir Catalunya, i Barcelona en particular, en un referent internacional en diversitat lingüística, multilingüisme i noves tecnologies aplicades a les llengües.

Per a això comptarà amb un espai de 5.000 metres quadrats equipats amb infrastructures culturals, de serveis i museogràfiques, com un centre de documentació, una biblioteca especialitzada i espais per a la investigació acadèmica.

Entre els primers objectius de la Casa de les Llengües hi ha impulsar productes audiovisuals, gestionar una pàgina web de 20 idiomes i prestar serveis per facilitar l'aprenentatge de llengües, així com la creació d'un museu.

La cessió es farà efectiva abans d'un any, després de l'aprovació definitiva del pla urbanístic de Can Ricart, actualment en tràmit a l'Ajuntament de Barcelona.
Anar al contingut