La casa natal de Hitler a Àustria es convertirà en una comissaria

L'objectiu de les autoritats austríaques és evitar el pelegrinatge de l'extrema dreta internacional a la casa del dictador i genocida

Oriol SerraActualitzat

A l'Alta Àustria hi ha una ciutat de gairebé 17.000 habitants decidida a esborrar la petjada d'Adolf Hitler. Es tracta de Braunau am Inn.
El dictador i genocida va néixer en un habitatge d'aquesta localitat el 20 d'abril del 1889.

Des de fa anys, la república alpina debat sobre què s'hauria de fer amb una casa que ha estat objecte de pelegrinatge per a l'extrema dreta internacional.

El govern austríac va aconseguir la titularitat de l'immoble després d'un llarg procés d'expropiació, amb batalla judicial inclosa.

Fins ara la casa havia acollit des de tallers per a persones discapacitades fins a organitzacions caritatives.

Després de descartar-ne l'enderrocament, el govern austríac ha optat per transformar la casa en una comissaria de policia. El ministre de l'Interior austríac reconeixia els dubtes que això ha generat.

Karl Nehammer, ministre de l'Interior d'Àustria:

"Alguns es pregunten si portar-hi la policia és l'ús correcte que s'hi ha de donar. De fet, és l'ús més adequat que s'hi pot donar"

Des del Ministeri d'Economia austríac consideren que una comissaria de policia representa la protecció dels drets i llibertats i serà la millor manera de mantenir-ne els neonazis ben lluny.

Hermann Feiner, responsable econòmic del Ministeri de l'Interior d'Àustria:

"Es tracta que en un futur grups neonazis o d'extrema dreta s'ho pensin dues vegades abans d'anar fins a Braunau per fer-hi actes ideològics"


El camí austríac és força diferent de l'alemany. El Führerbunker, és a dir, l'últim amagatall d'Adolf Hitler, es va dinamitar en diverses ocasions i l'indret on es trobava va acabar convertint-se en un insípid aparcament. L'objectiu, això sí, és el mateix: evitar l'existència de llocs on es pugui idolatrar el nazisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut