La cèl·lula de Ripoll es va establir a Alcanar quatre mesos abans dels atemptats

Fins i tot, dos jihadistes s'hi van empadronar i se'ls van concedir ajudes socials

RedaccióActualitzat

La cèl·lula jihadista de Ripoll va establir la base d'operacions a Alcanar almenys quatre mesos abans dels atemptats. Alguns dels terroristes de Ripoll es van arribar a empadronar al xalet d'Alcanar que ocupaven i on preparaven els artefactes que van acabar explotant a la casa mateix.

Són més elements que es van sabent d'una part del sumari del cas que s'ha fet pública. Fins i tot, a dos d'ells se'ls van concedir ajudes socials.

L'abril de l'any passat, Youssef Aalla i Younes Abouyaaqoub, dos membres del grup encarregats de la logística, van ser els primers a arribar a la casa, després hi van anar la resta i l'imam Es-Satty. Un xalet abandonat, ampli i en una zona apartada d'una urbanització. Una bona opció per poder preparar l'explosiu TATP sense aixecar sospites. Entre 80 i 120 quilos durant aquest temps.

 

Younes i Youssef s'hi van empadronar. Un tràmit administratiu pel qual dues treballadores socials del Consell Comarcal del Montsià els van visitar.

Segons aquests testimonis, dins del domicili no van veure res que indiqués que allà hi pretenia viure algú. L'immoble estava buit, no hi havia maletes, només unes mantes tirades per terra i una bossa d'esport.

Durant els quatre mesos que van estar registrats allà, fins que es van donar de baixa, a Younes i Yousseff se'ls va concedir una ajuda alimentària per part de l'Ajuntament d'Alcanar.

Es plantegen diverses incògnites: per exemple, per què els dos jihadistes van voler comunicar que eren allà? Segons van dir a les treballadores socials, perquè els propietaris no els poguessin fer fora de cop.

 

Notícia relacionada: Els Mossos consideren que l'atemptat de Barcelona està "connectat" amb l'explosió d'Alcanar

 

Un mes després dels atemptats, a 12 quilòmetres, al poble de Vinaròs, van detenir una altra persona implicada en la cèl·lula, Said Ben Iazza.

 

Segons la investigació, un cooperador necessari que va ajudar a comprar el material per fer els explosius i a traslladar-lo amb una furgoneta propietat d'un parent.

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut