La comissió de delictes sexuals equipara les violacions en grup a agressions amb violència

Estudien mantenir la pena màxima per violació en 15 anys
Eva Pelegrí Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

La comissió d'experts que revisa els delictes sexuals al Codi Penal proposarà al Ministeri de Justícia eliminar el terme d'"abús" perquè tots els delictes es considerin agressions o violacions. El grup de juristes, format per 15 dones i 13 homes, va rebre l'encàrrec fa set mesos després de la polèmica sentència de La Manada.

Notícia relacionada: La fiscalia de Navarra demana l'ingrés immediat a la presó dels membres de La Manada

 

 

Una de les qüestions que hi ha sobre la taula és la pena màxima per violació, que ara és de quinze anys, igual que en el cas d'homicidi.
La proposta que, de moment, hauria agafat més pes és mantenir les penes vigents, però ajustant-les de forma més clara a cada cas. Es mantindrien els quinze anys de presó per violació -definida com una agressió amb penetració i violència o intimidació- si concorren dos o més circumstàncies agreujants. Serien, per exemple, quan el cometin dues o més persones, com va passar en el cas de La Manada. 

Notícia relacionada: El feminisme torna a sortir al carrer en contra de la sentència de La Manada

Entre les situacions més greus també es contempla que la víctima sigui especialment vulnerable, que l'autor hagi tingut una relació de superioritat o parentiu amb la víctima o que l'autor hagi anul·lat la voluntat de la víctima amb l'ús de fàrmacs, drogues o qualsevol substància que provoqui aquest efecte.


L'agressió comesa per La Manada ja no podria considerar-se abús

Amb aquest text, l'agressió comesa per La Manada als Sanfermines del 2016 ja no podria considerar-se abús, com va sentenciar l'Audiència Provincial de Navarra i va ratificar fa uns dies el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat, sino violació.

La comissió s'ha reunit en tres ocasions, l'última ahir, i té fins al 31 de desembre per entregar l'informe definitiu a la ministra de Justícia, Dolores Delgado. L'informe no es vinculant, però, segons el govern, serà clau a l'hora d'afrontar una reforma del Codi Penal sobre els delictes sexuals.

ARXIVAT A:
Agressió sexual La Manada
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut