La Comissió Europea proposarà eliminar el canvi d'horari

La mesura, -que el govern espanyol veu amb bons ulls-, implicaria implantar l'actual horari d'estiu tot l'any
Actualitzat

La Comissió Europea proposarà la desaparició del canvi d'horari estacional.

Jean-Claude Juncker, el president de la Comissió Europea, ha anunciat a la televisió alemanya ZDF que la idea seria mantenir l'horari d'estiu.

Per la seva banda, la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha afirmat a la roda de premsa posterior al consell de ministres, que Espanya veuria amb bons ulls suprimir el canvi horari estacional.

La patronal CEOE també s'ha mostrat favorable, si bé afegeix que "si afecta qualsevol modificació de la distribució del temps de treball, cal que sigui pactada en la negociació colectiva".

 

 

Un 80% dels ciutadans europeus que han contestat l'enquesta feta per la UE, s'han mostrat partidaris de la desaparició del canvi horari.

L'enquesta feta per la Unió Europea via internet ha recollit 4,5 milions de respostes.

Una de les portaveus de la Comissió,  Mina Andreeva, ho ha confirmat via Twitter i ha afegit que la iniciativa legislativa es podria presentar aquest divendres mateix.

La Comissió manté aquest dijous i divendres una reunió informal per valorar els resultats de l'enquesta, que ha registrat una participació rècord, en el termini d'un mes que ha estat activa.

Juncker ha afegit que cal tenir-la molt en compte. "No té sentit preguntar a la gent què en pensa i després no fer-li cas", ha dit.

 

 

Aquesta proposta haurà de ser valorada ara pel Parlament europeu i aprovada pel Consell europeu, ja que són els Estats, en última instància els que tenen la potestat per posar en marxa un canvi d'aquestes característiques.

De fet, diversos països ja ho han demanat, com Finlàndia, Lituània o Alemanya, on aquesta qüestió ha generat un fort debat.

 

 

El canvi d'horari d'estiu a hivern es produeix cada any a finals d'octubre i suposa retardar una hora els rellotges de tots els països de la UE.

La Comissió va decidir fer una enquesta entre els ciutadans europeus després que el Parlament Europeu li va demanar el febrer passat que revisés la directiva del canvi d'horari.

Diversos estudis científics defensaven que els trastorns ocasionats per la modificació de l'hora tenien efectes negatius sobre la salut.

Tot i que no hi ha proves concloents, els informes destaquen que hi ha força indicis.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut